Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» από διακοπή ρεύματος – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου – ΒΙΝΤΕΟ

Η διακοπή ρεύματος κράτησε περισσότερο από μία ώρα με αποτέλεσμα όσοι αναπνευστήρες στη ΜΕΘ δεν είχαν μπαταρία ως back up άρχισαν να υπολειτουργούν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο , τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθεί νέα γεννήτρια από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» από διακοπή ρεύματος – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς η γεννήτρια που υπήρχε δεν λειτούργησε.

Η διακοπή ρεύματος εγινε την Παρασκευή το μεσημέρι και κράτησε περισσότερο από μία ώρα με αποτέλεσμα όσοι αναπνευστήρες στη ΜΕΘ δεν είχαν μπαταρία ως back up άρχισαν να υπολειτουργούν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο , τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθεί νέα γεννήτρια από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Το ευτύχημα μέσα στο δυστύχημα είναι ότι η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που συνήθως γίνονται οι αλλαγές στις βάρδιες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, οι γιατροί, αλλά και η διοίκηση του “Γεννηματάς”.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

«Το νοσοκομείο Γεννηματάς στην παλιά του πτέρυγα, νοσηλεύει περιστατικά COVID-19. Σε πρώτη φάση τα διακόμιζε σε νοσοκομεία αναφοράς στο ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου. Θα έπρεπε να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στις κλινικές που έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, άρα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το νοσοκομείο είχε αναπτύξει 10 κλίνες ΜΕΘ ενώ σε αυτές προστέθηκαν άλλες 7. Αφού υπήρξαν αυξημένες ανάγκες θα έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις στον υποσταθμό . Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε κάνει σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας από τον Αύγουστο, η οποία λειτούργησε τελικά με πρωτοβουλία της παλιάς εταιρίας που την επισκεύασε».

Η απάντηση του διοικητή του «Γεννηματάς» για τη διακοπή ρεύματος

Ο Διοικητής νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας από την πλευρά του του είπε:

«Η διακοπή ρεύματος προήλθε πράγματι από μία βλάβη στον υποσταθμό, η οποία θα είχε περάσει απαρατήρητη αν λειτουργούσαν οι γεννήτριες του νοσοκομείου» ενώ προσέθεσε

«Η σύμβαση για τη συντήρηση των γεννητριών έχει λήξει από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ έχει δοθεί μία τρίμηνη παράταση . Η καινούρια σύμβαση ήταν έτοιμη να υπογραφεί πολύ πιο νωρίς πριν ένα μήνα, λόγω εντάσεων, είναι έτοιμη να υπογραφεί από 2/12».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου 

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή λόγω της διακοπής ρεύματος για περίπου μία ώρα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”την περασμένη Παρασκευή αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Κούτρας σημειώνει ότι η επέμβαση ήταν άμεση και ότι λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε λόγω τεχνικής βλάβης στον υποσταθμό του Νοσοκομείου.

« Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου κινητοποιήθηκε άμεσα και με την συνδρομή της ΔΕΗ, της εταιρείας συντήρησης των υποσταθμών, των τεχνικών του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», των τεχνικών από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «’Αγιος Δημήτριος» αποκατέστησαν τη βλάβη και έγινε επαναφορά του ρεύματος. Τεχνική συνδρομή ζητήθηκε τόσο από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που μετέφερε και έθεσε σε άμεση ετοιμότητα φορητή γεννήτρια για τη ΜΕΘ, που όμως δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία, αλλά και από το 424 ΓΣΝΕ που προσφέρθηκε να βοηθήσει με τους τεχνικούς του και τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και από ιδιώτες τεχνικούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Πηγή: megatv

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ