Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Παράσυρση και εγκατάλειψη 13χρονου στη Νεάπολη – Αναζητείται ο οδηγός του οχήματος – ΒΙΝΤΕΟ

Το παιδί νοσηλεύεται με τραύμα στο πόδι και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Παράσυρση και εγκατάλειψη 13χρονου στη Νεάπολη – Αναζητείται ο οδηγός του οχήματος – ΒΙΝΤΕΟ voria.gr

Σοβαρό τροχαίο με εγκατάλειψη και θύμα ένα 13χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τοπικός τύπος, το τροχαίο σημειώθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Διδυμοτείχου.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο 13χρονος που έπαιζε με τους φίλους του στην αυλή σχολείου, βγήκε στο δρόμο και τον χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε το παιδί και στη συνέχεια το εγκατέλειψε και έφυγε από το σημείο. Το παιδί νοσηλεύεται με τραύμα στο πόδι και θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Με βάση νεότερες πληροφορίες, σε ρεπορτάζ του Alpha αναφέρθηκε ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο οδηγός και η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες, ενώ η οικογένεια απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει.

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Τι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα:

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ