Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη και τους βανδαλισμούς στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της παράνομης βίας, της διακεκριμένης φθοράς, της κατάληψης δημοσίου κτήματος και της διακοπής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη και τους βανδαλισμούς στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ EUROKINISSI

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι βανδαλισμοί στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ η οποία τελεί υπό κατάληψη από το πρωί, με τους φοιτητές να ζητούν να μη γίνεται κατά την είσοδο επίδειξη της κάρτας σίτισης αλλά και να υπάρξει άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζητά από τις αστυνομικές αρχές να διενεργήσουν έρευνα και συγκεκριμένα προκαταρκτική εξέταση.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της παράνομης βίας, της διακεκριμένης φθοράς, της κατάληψης δημοσίου κτήματος και της διακοπής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Πανεπιστημιακής Λέσχης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της Λέσχης και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού και διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις.

Βανδαλισμοί στη λέσχη του ΑΠΘ

thestival.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

“Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8.5.2023 η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη τελεί εκ νέου υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών. Σε απάντηση ανακριβών δηλώσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης αναφέρει τα εξής:

  • εξάντλησε όλες τις δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρεία για την πρόσληψη όλων των εργολαβικών υπαλλήλων
  • η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης
  • παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200
  • έχει δοθεί παράταση για την έκδοση καρτών σίτισης
  • δεν έχει υπάρξει καμία μείωση των μερίδων του φαγητού, όπως φημολογείται, αλλά μείωση ενδιαφέροντος των φοιτητών για έκδοση καρτών σίτισης
  • η διαδικασία έκδοσης καρτών σίτισης έχει απλοποιηθεί
  • σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού της Λέσχης τις προηγούμενες ημέρες
  • διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις της Λέσχης

Καλούμε εκ νέου τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης και τις ομάδες που εμποδίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στους χώρους της Λέσχης και τη σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία και να αποχωρήσουν άμεσα, διότι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ενάντια στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ