Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό “Βέλος” – Επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στο σημείο βρίσκεται ρυμουλκό ενισχύοντας τη σταθερότητα του πλοίου, ενώ βούτηξε και δύτης για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό “Βέλος” – Επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ (EUROKINISSI/ ΤΖΑΚΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ρήγμα στο αντιτορπιλικό “Βέλος” στη Θεσσαλονίκη, καθώς από την πρόσκρουση στην προβλήτα, υπέστη ρήγμα στην πρύμνη του και μπήκαν νερά στο πλοίο.

Προκειμένου να στεγανοποιηθεί και να διασφαλιστεί η προστασία του ιστορικού πλοίου, συντονισμένη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο βρίσκεται ρυμουλκό ενισχύοντας τη σταθερότητα του πλοίου, ενώ βούτηξε και δύτης για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ρήγμα στο αντιτορπιλικό "Βέλος"

(EUROKINISSI/ ΤΖΑΚΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο.

Σημειώνεται ότι το πλοίο που λειτουργεί ως μουσείο, είναι αγκυροβολημένο από τον Σεπτέμβριο του 2019, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Ε. Αποστολάκης: «Επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί το πλοίο»

Να διερευνηθούν τα αίτια που το αντιτορπιλικό «Βέλος» βρέθηκε σε κίνδυνο και να διασφαλιστεί η προστασία του ιστορικού πλοίου, ζητά ο Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό κατά τα οποία «το αντιτορπιλικό (Α/Τ) ‘Βέλος’, σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου».

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνάς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό» και τονίζει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το ‘Βέλος’ στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να  αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί». Επιπλέον, σημειώνει αφενός ότι «είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο» και, αφετέρου, ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ