Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα “δηλητήριο” για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με τη λεία-μαμούθ να ανέρχεται στα 430.000 ευρώ

Σε βάρος της 68χρονης εκκρεμούν Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα “δηλητήριο” για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με τη λεία-μαμούθ να ανέρχεται στα 430.000 ευρώ pixabay

Οι απάτες στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, είχαν πάντα σχέδιο με συγκεκριμένους ρόλους. Η γυναίκα που συνελήφθη, ρίσκαρε στο μεγαλύτερο βαθμό.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν 68χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η διωκόμενη αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης που απαρτιζόταν από τουλάχιστον 7 δράστες, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι είχαν ενωθεί, με σκοπό την τέλεση τηλεφωνικών απατών, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Απάτες στη Θεσσαλονίκη

unsplash

Απάτες στη Θεσσαλονίκη: Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της οργάνωσης, επέλεγαν, αποκλειστικά, ως θύματα ηλικιωμένα άτομα και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, κατάφερναν να αιφνιδιάζουν. Ανέφεραν πως συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων είτε αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργείο, είτε είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και απαιτούνταν χρήματα για να απεμπλακεί από την υπόθεση.

Στο σύνολο των προαναφερθέντων τηλεφωνικών κλήσεων, συνεργοί τους, με φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια, υποδύονταν συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων, με απώτερο σκοπό να τα πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Ο ρόλος της διωκόμενης στην εγκληματική οργάνωση, ήταν η παραλαβή των χρηματικών ποσών από τα θύματα και η παράδοσή τους στα «ταμεία» της οργάνωσης.

Απάτες στη Θεσσαλονίκη

unsplash

Συμμετείχε σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2017 και 2019, σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική, αποσπώντας συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 430.000 ευρώ (μετρητά και τιμαλφή).

Επιπρόσθετα, σε βάρος της 68χρονης εκκρεμούν Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ