Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που ποδοπάτησε και σκότωσε το γατάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα και είναι γνωστός στην αστυνομία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που ποδοπάτησε και σκότωσε το γατάκι – ΒΙΝΤΕΟ youtube

Ο άνδρας που σκότωσε το γατάκι αφού το ποδοπάτησε στη Θεσσαλονίκη έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το grtimes.gr

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί “χτένισαν τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίσουν τον υπεύθυνος της κτηνωδίας. Οι έρευνες τελικά φαίνεται ωστόσο ότι απέδωσαν καρπούς.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης η Εύη Καλαϊτζίδου, εκπρόσωπος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου “Νοιάζομαι” μιλώντας στην ΕΡΤ είχε πει ότι ήταν θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του άνδρα.

Άνδρας σκότωσε γατάκι: Γνωστός των αρχών ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα, είναι γνωστός στην αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ στην εύρεση του βοήθησε ένα μήνυμα που έστειλε ανώνυμα κάποιος στο διαδίκτυο με λεπτομέρειες. “Επίσης ένα ακόμα ζήτημα είναι να μάθουμε τι απέγιναν και τα άλλα δύο γατάκια” τόνισε η ίδια ενώ ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, τους πολίτες που προσπάθησαν να βρεθεί ο δράστης αυτής της άθλιας πράξης.

Η κ.Καλαϊτζίδου υπενθύμισε πως το διοικητικό πρόστιμο είναι 30 με 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ μετά την απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να επιβληθεί και άλλο πρόστιμο και ποινή φυλάκισης μέχρι 10 έτη εφόσον πρόκειται για κακούργημα.

Σύμφωνα με τον νόμο 169/18-9-2021 (τεύχος πρώτο) απαγορεύονται:

1. α) η κακοποίηση, η κακή και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως επίσης ο δραστικός και ο μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, όπως ενδεικτικά είναι η ιπποπέδη.

β) Οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η εργασία που δεν προβλέπεται για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε ζώο, ανάλογα τη σοβαρότητα του αδικήματος. Επιπλέον, θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή, μέχρι 360 ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από 10 έως 50 ευρώ. Η ίδια ποινή προβλέπεται και για όσους εγκαταλείψουν το ζώο του.

2. α) ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου).

β) o εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι κυνομαχίες και κάθε είδους μάχες μεταξύ ζώων.

γ) η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη.

δ) η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.

Όποιος τραυματίσει ζώο σε τροχαίο ατύχημα, είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο δήμο ή την Ελληνική Αστυνομία, έτσι ώστε να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου δήμου.

Στην περίπτωση που εγκαταλείψει το τραυματισμένο ζώο, θα πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ