Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

Kακουργηματική δίωξη για «μαϊμού» επώνυμα ρούχα μέσω διαδικτύου

Τρεις συλλήψεις - Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση των νόμων για τα εμπορικά σήματα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Kακουργηματική δίωξη για «μαϊμού» επώνυμα ρούχα μέσω διαδικτύου (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ομάδα που φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εμπορία απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, καλλυντικών και αρωμάτων μέσω διαδικτύου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2021, διέθεταν συστηματικά προς πώληση παραποιημένα προϊόντα μαζί με γνήσια.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδα και λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατώντας έτσι τους καταναλωτές και αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω της εισαγωγής τους στο τραπεζικό σύστημα.

Μάλιστα, από την οικονομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι, μόνο από τις αρχές του 2023 έως τον Νοέμβριο του 2025, είχαν εισπραχθεί μέσω αντικαταβολών 486.808,70 ευρώ από πωλήσεις είτε γνήσιων είτε απομιμητικών προϊόντων, ενώ εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πραγματικών χρηματικών ροών των εμπλεκομένων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της Τρίτης, 9 Δεκεμβρίου 2025, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν οι τρεις εμπλεκόμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση των νόμων για τα εμπορικά σήματα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 123 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών, το χρηματικό ποσό των 40.300 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πραγματογνωμοσύνες, η επαπειλούμενη ζημία από τα κατασχεθέντα προϊόντα ανέρχεται σε 59.249,25 ευρώ, ενώ εκκρεμούν απαντήσεις ακόμη 9 εταιρειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ