Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Θετικές στον κορονοϊό εννέα μοναχές μονής στο Αίγιο που είχε επισκεφτεί ο Αμβρόσιος

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θετικές στον κορονοϊό εννέα μοναχές μονής στο Αίγιο που είχε επισκεφτεί ο Αμβρόσιος

Συναγερμός έχει σημάνει στην εκκλησία μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

  Σε αυτό το κλίμα ανησυχίας προστίθεται και η είδηση που θέλει εννέα μοναχές της Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, στο Αίγιο, να έχουν βρεθεί θετικές στη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Σύνοδο και ήταν θετικός στον κορονοϊό οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος από Μητροπολίτη Ιλιου μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κάποιοι από τους 12 Ιεράρχες που πήραν μέρος στη Σύνοδο δηλώνουν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και Άρτης Καλλίνικο που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα από τα τεστ.

Την ίδια ώρα, σε προληπτική καραντίνα βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το επόμενο βήμα είναι να επαναλάβει τα τεστ, όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες.

  Το πρώτο μοριακό τεστ που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε αρνητικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ