Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Θλίψη στην Κύπρο για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου Ανδρέα Γεωργίου

Το 1987 ανακηρύχθηκε βουλευτής της Επαρχίας Λάρνακας, αξίωμα στο οποίο επανεκλέγηκε το 1991, υπηρετώντας ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για δύο βουλευτικές περιόδους μέχρι το 1996.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θλίψη στην Κύπρο για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου Ανδρέα Γεωργίου

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Οδύνη στον νομικό κόσμο της  Κύπρο για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου Ανδρέα Γεωργίου. Ο ΠΔΣ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του δικηγόρου Ανδρέα Αυξεντίου Γεωργίου.

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο ΠΔΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του δικηγόρου Ανδρέα Αυξεντίου Γεωργίου.

Ως μέλος του ΠΔΣ διετέλεσε, κατά το παρελθόν, πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης Νομοσχεδίων και συμμετείχε στις Επιτροπές Νομοθεσίας και Δεοντολογίας και ως μέλος του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΔΣ) συμμετείχε στις Επιτροπές Διαιτησίας, Διαμεσολάβησης, Εταιρικού Δικαίου, Φορολογικού Δικαίου, Τραπεζικού Δικαίου, Αεροπορικού Δικαίου, καθώς επίσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης (Forum) Δικηγόρων του ΔΔΣ.

Από τον Οκτώβριο του 2020 ήταν ενεργό μέλος της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του ΠΔΣ.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

ο ΠΔΣ σε ένδειξη πένθους αποφάσισε όπως αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες συνεδρίες και παραστεί στην κηδεία με κατάθεση στεφάνου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 2.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λάρνακα και η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Αραδίππου.

Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές στον Σύνδεσμο Φιλoπτώχων της Ενορίας Προδρόμου και στο Ίδρυμα Χρ. Χασάπη. Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Ανδρέας Γεωργίου: Ποιος ήταν ο δικηγόρος και πρώην Βουλευτής

Ο Ανδρέας Αυξεντίου Γεωργίου γεννήθηκε τον Μάϊο του 1953 στη Λάρνακα της Κύπρου. Το 1978 απέκτησε την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου και νομικού συμβούλου στην Κύπρο. Το 1987 ανακηρύχθηκε βουλευτής της Επαρχίας Λάρνακας, αξίωμα στο οποίο επανεκλέγηκε το 1991, υπηρετώντας ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για δύο βουλευτικές περιόδους μέχρι το 1996.

Ως βουλευτής διατέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Άμυνας και Κανονισμών και Δικαιωμάτων των Μελών.

Το 1997 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 2000. Είναι ιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Α.Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε., καθώς και δικηγόρος, νομικός σύμβουλος, πρόεδρος και διοικητικός σύμβουλος διάφορων τοπικών εταιρειών και εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, ενώ είναι και καταπιστευματοδόχος διεθνών καταπιστευμάτων.

Αποτελούσε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΔΣ), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), του Ινστιτούτου Διαιτητών και Διαμεσολαβητών Αγγλίας (CIarb), του Συνδέσμου Πρώην Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΚΕΒΕ.

Ως μέλος του ΠΔΣ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης Νομοσχεδίων και συμμετείχε στις Επιτροπές Νομοθεσίας και Δεοντολογίας, ενώ ως μέλος του ΔΔΣ συμμετείχε στις Επιτροπές Διαιτησίας, Διαμεσολάβησης, Εταιρικού Δικαίου, Φορολογικού Δικαίου, Τραπεζικού Δικαίου, Αεροπορικού Δικαίου, καθώς επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης (Forum) Δικηγόρων του ΔΔΣ.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Αυξεντίου Γεωργίου είναι αδελφός του γνωστού δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Γιώργου (Κόκος) Γεωργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 69 ετών.

Πηγή: reporter.com.cy

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ