Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Θλίψη στο νομικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο Στυλιανός Γκρόζος, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ.

Είχε διατελέσει και πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θλίψη στο νομικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο Στυλιανός Γκρόζος, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο δικό της αποχαιρετισμό στον αείμνηστο Στυλιανό Γκρόζο, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ. προχώρησε η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του.

«H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράζει τη βαθειά της οδύνη για την αδόκητη απώλεια του Στυλιανού Γκρόζου, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ. Ο εκλιπών ήταν διακεκριμένος νομικός, άριστος οικογενειάρχης, ακέραιος χαρακτήρας και απετέλεσε φωτεινό παράδειγμα για τους συναδέλφους του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 23/6/2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 στο Παληό Καβάλας.

Ο Στυλιανός Γκρόζος προήχθη στο βαθμό του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2006. Τον Αύγουστο του 2008 επιλέχθηκε ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με αναπληρωματικό τον συνάδελφό του, επίσης αντεισαγγελέα, Γιώργο Παντελή, ως επικεφαλής της Αρχής για το «μαύρο χρήμα».

Ειδικότερα, ο τότε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που κατείχε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Ζορμπάς.

Τον Ιούλιο του 2007 είχε από τη θέση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναλάβει να διεξάγει την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί σε βάρος του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, σχετικά με την τηλεφωνική ψηφοφορία τριών δικαστών κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου όπου ελήφθη η απόφαση για τους συμβασιούχους.

Κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων, τρία μέλη του δικαστηρίου απουσίαζαν και ψήφισαν τηλεφωνικά. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου με δήλωση του επιβεβαίωσε την απουσία των τριών μελών και είπε ότι είναι πάγια τακτική στον Άρειο Πάγο, όταν απουσιάζουν δικαστές από τις διασκέψεις να ψηφίζουν τηλεφωνικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ