Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Θρίλερ της Πάτρας-Νέα “βόμβα” από τον ιατροδικαστή Γ. Λέων: “Η ασφυξία στα παιδιά δεν αφήνει σημάδια βίαιου θανάτου”

"Πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο" υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θρίλερ της Πάτρας-Νέα “βόμβα” από τον ιατροδικαστή Γ. Λέων: “Η ασφυξία στα παιδιά δεν αφήνει σημάδια βίαιου θανάτου” pelop.gr

Θάνατος 3 κοριτσιών: Η ανάρτηση που έκανε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων και “έδειχνε” ασφυκτικό θάνατο –όπως έγραψε το dikastiko.gr – των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, προκάλεσε “σεισμό”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Οι ύποπτες αλλαγές στους παλμούς της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο – Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Θάνατος 3 κοριτσιών

MEGA

Θάνατος 3 κοριτσιών: “Η ασφυξία στα παιδιά δεν αφήνει σημάδια βίαιου θανάτου”

Σήμερα Τετάρτη ο ιατροδικαστής επανέρχεται  με νέα ανάρτηση στο Facebook γράφοντας ότι η ασφυξία στα παιδιά δεν αφήνει σημάδια βίαιου θανάτου, αναφερόμενος στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

θάνατος 3 κοριτσιών

dikastiko

Γράφει αναλυτικά: 

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας. Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο. Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ