Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Θύελλα από την ανάρτηση Ακρίτα για Μαρέβα Μητσοτάκη: Η μήνυση και η παρέμβαση του πρωθυπουργού – Τι λέει ο Β. Σωτηρόπουλος, συνήγορος της βουλευτού

“Η Ελλάδα έχει διεθνή υποχρέωση να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης από όσο ψηλά κι αν προέρχεται η αμφισβήτηση του δικαιώματος” αναφέρει ο δικηγόρος της βουλευτού. Με νέες αναρτήσεις απαντάει η Έλενα Ακρίτα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύελλα από την ανάρτηση Ακρίτα για Μαρέβα Μητσοτάκη: Η μήνυση και η παρέμβαση του πρωθυπουργού – Τι λέει ο Β. Σωτηρόπουλος, συνήγορος της βουλευτού (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται σε πολλαπλά επίπεδα η αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Στο θέμα παρενέβη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της βουλευτού, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ενώ η ίδια η Έλενα Ακρίτα μετά την ανακοίνωση για την υποβολή μήνυσης σε βάρος της από τη σύζυγο του πρωθυπουργού και με τον ίδιο να δηλώνει πως θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, επανέρχεται με νέες αναρτήσεις της.

«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. την πολύπλοκη αντίληψη της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία» σχολίασε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Όταν έχεις δημοσιοποιήσει τα πάντα για το πως έσωσες τον γάμο σου και τον χωρισμό με την σύζυγο σου προ δεκαετίας, σε τηλεοπτική εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης, έχεις δώσει στους πάντες το δικαίωμα να σχολιάσουν και να αναρωτηθούν επίσης δημόσια. Το αντίτιμο του να ζεις δημοσία δαπάνη είναι ότι οι πολίτες έχουν πλέον κάθε δικαίωμα αξιολόγησης για θέματα που για άλλους ιδιώτες ανάγονται στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, τουλάχιστον στο μέτρο που την έχεις δημοσιοποιήσει. Κανόνες που ισχύουν από πάντα στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και που θα επικρατήσουν για άλλη μια φορά. Η Ελλάδα έχει διεθνή υποχρέωση να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης από όσο ψηλά κι αν προέρχεται η αμφισβήτηση του δικαιώματος» ανέφερε σε άλλη ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, η «μάχη» των αναρτήσεων έγινε και πεδίο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Νίκο Καρανίκα και Παύλο Πολάκη να… ξιφουλκούν διαδικτυακώς.

Η πρώτη ανάρτηση Ακρίτα και η αντίδραση του πρωθυπουργικού ζεύγους

Στην πρώτη της ανάρτηση, που πυροδότησε τις αντιδράσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.

Δεν αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.

Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο.

Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του. Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Στο θέμα παρενέβη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο, για να την υπερασπιστεί. «Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε διατεθειμένος να πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης της συζύγου του κατά την αγωγή σε βάρος της Έλενας Ακρίτα, προκαλώντας αίσθηση πως ο ίδιος έκανε την ανακοίνωση για την υποβολή της.

«Αντέξαμε και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Οι νέες αναρτήσεις Ακρίτα

Μετά την ανακοίνωση για υποβολή μήνυσης, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα ανάρτηση, όπου ανέφερε:

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και». Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν.

Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι.

A bientot, madame.

Εντιτ. Το ενδιαφέρον είναι ότι τη μήνυση δεν την ανακοίνωσε η ίδια ή ο δικηγόρος της, αλλά το Πρωθυπουργικό Γραφειο; Από πού κι ως πού; Ιδιώτης δεν είναι η κυρία αυτή; Τί δουλειά έχει το γραφείο του άντρα της να ανακοινώνει τη μήνυση ενός πολίτη σε έναν άλλον;»

Λίγες ώρες πριν, σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2024, η βουλευτής έκανε και άλλη μία ανάρτηση. Σε αυτήν η Έλενα Ακρίτα γράφει ότι δεν θα κάνει το «χατίρι» στον κ. Μητσοτάκη που «προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών».

«Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δε θα επανέλθω αν δεν προκληθώ. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκάνδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από την Μεταπολίτευση και μετά. 

Πάμε λοιπόν.

* Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;

* Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;

* Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της; Κατάχρηση εξουσίας λέγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.

* Ή η «επίθεση» είναι πολιτική, ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.

* Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντιθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό πόθεν εσχες.

* Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου. Εσείς για τα 40 ακίνητα;

* Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.

* Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ή μήπως όχι;

* Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.

Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια στην ανέχεια και στην απελπισία.  Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σάς αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.»

Ακρίτα για Μαρέβα: Ο διαδικτυακός «καβγάς» Καρανίκα- Πολάκη

Επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ‘Ελενα Ακρίτα, την οποία «φωτογραφίζει», χωρίς να την κατονομάζει εξαπολύει μέσω facebookο Νίκος Καρανίκας μιλά για τον «μισογυνισμό μιας γυναίκας» και προσθέτει ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται». 

Ειδικότερα, ο κ.Καρανίκας γράφει:

«Ο Μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική. Καμιά επικράτεια και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό.

Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού. Άλλο πράγμα η βουλευτική ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα αυτά ο Μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά. Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται».

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την τοποθέτηση του Καρανίκα, απάντησε γράφοντας «αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρέβα Μητσοτάκη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τότε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ