Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Θύμα απάτης συμβολαιογράφος στην Εύβοια – Το κόλπο με το πληρεξούσιο – Της πήραν 17.000 ευρώ

Η συμβολαιογράφος κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύμα απάτης συμβολαιογράφος στην Εύβοια – Το κόλπο με το πληρεξούσιο – Της πήραν 17.000 ευρώ FREEPIK

Νέο περιστατικό απάτης και μάλιστα με θύμα μια συμβολαιογράφο καταγράφηκε στην Κεντρική Εύβοια αποδεικνύοντας πως οι “αετονύχηδες” εξελίσσουν διαρκώς τα κόλπα τους με τελευταίο… το κόλπο με το πληρεξούσιο.

Συμβολαιογράφος θύμα απάτης: Το κόλπο με το πληρεξούσιο

Σύμφωνα με το eviatopblog.gr, στις 26 Μαϊου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άντρα ο οποίος της είπε ότι ήθελε να κάνει ένα πληρεξούσιο. Επέμενε μάλιστα να της καταθέσει τα χρήματα, γιατί θα περνούσε άλλο πρόσωπο να έπαιρνε το πληρεξούσιο.

Πράγματι η συμβολαιογράφος του έδωσε τον αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα.

Συμβολαιογράφος θύμα απάτης

freepik

Συμβολαιογράφος θύμα απάτης: Πάτησε αποδοχή κατάθεσης και “πέταξαν” από το λογαριασμό της 17.000 ευρώ

Δέχεται ένα μήνυμα στο κινητό της, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να κάνει …αποδοχή της κατάθεσης, Η γυναίκα δεν υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη, πάτησε αποδοχή και ο απατεώνας πήρε από το λογαριασμό της 17.000 ευρώ.

Κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.

Συμβολαιογράφος θύμα απάτης

Pixabay

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ