Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Θύμα τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας – Έκαναν “φτερά” 7.800 ευρώ από τον λογαριασμό του

Ο απατεώνας ισχυρίστηκε ότι ο δήμαρχος χρωστούσε σε επιχείρηση και του ζήτησε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύμα τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας – Έκαναν “φτερά” 7.800 ευρώ από τον λογαριασμό του unsplash

Ούτε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, δεν ξέφυγε από τα δίχτυα των απατεώνων που καθημερινά διαπράττουν άπατες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και τους αποσπούν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τηλεφωνική απάτη διαπράχθηκε από άγνωστο στο δήμαρχο που είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 7.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρει, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του καθ’ οδόν, μαζί με τη σύζυγό του, όταν άγνωστος του τηλεφώνησε και, ισχυριζόμενος ότι χρωστούσε σε επιχείρηση το ποσό των 380 ευρώ, του ζήτησε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του καθώς και τους κωδικούς ασφαλείας, προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα.

Ηράκλειο τηλεφωνική απάτη: Εξαφανίστηκαν 7.800 ευρώ από το λογαριασμό του

Χωρίς να υποπτευθεί την απάτη, ο δήμαρχος Μινώα έδωσε στον άγνωστο τα στοιχεία ενός από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς – ευτυχώς εκείνο με το μικρότερο ποσό καταθέσεων. Λίγο αργότερα, διαπίστωσε ότι το σύνολο των χρημάτων που είχε καταθέσει στον συγκεκριμένο λογαριασμό, 7.800 ευρώ, είχαν εξαφανιστεί.

Ηράκλειο τηλεφωνική απάτη

unsplash

Ο δήμαρχος προχώρησε σήμερα στην καταγγελία της απάτης σε βάρος του, με την ελπίδα ότι οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του απατεώνα.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ