Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Τι απαντά ο καρδιοχειρουργός στις καταγγελίες για τους θανάτους 15 παιδιών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ιατρός διαψεύδει ότι έχουν πεθάνει 15 παιδιά που έχει χειρουργήσει και κάνει λόγο για «εκδίκηση» επειδή όπως λέει, «χάλασα την πιάτσα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι απαντά ο καρδιοχειρουργός στις καταγγελίες για τους θανάτους 15 παιδιών – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Την δική του εκδοχή για όσα του προσάπτουν δίνει ο γνωστός καρδιοχειρουργός, ο οποίος μιλά για πρώτη φορά μετά την καταγγελία γονέων ότι πέθαναν 15 παιδιά σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο λόγω πλημμελών ενεργειών του.

Σημειώνεται πως την υπόθεση διερευνούν τους τελευταίους μήνες και υπό άκρα μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές, με τον ιατρό να διαψεύδει ότι έχουν πεθάνει 15 παιδιά που έχει χειρουργήσει και κάνει λόγο για «εκδίκηση» επειδή «χάλασα την πιάτσα».

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο καρδιοχειρουργός αναφέρει ότι οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, παρόλο που υπάρχει μία θνητότητα, όπως τονίζει, καθώς οι περιπτώσεις που αναλαμβάνει είναι δύσκολες.

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει περίπου 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», αναφέρει αρχικά ο καρδιοχειρουργός.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο 63χρονος καρδιοχειρουργός τον οποίο καταγγέλλουν οι γονείς, είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κι έχει δημιουργήσει μάλιστα ίδρυμα με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος.

Καταγγελία ότι πέθαναν 15 παιδιά: «Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»

Όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει, με τον καρδιοχειρουργό να μιλά για «εκδίκηση».

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε», αναφέρει.

«Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης.

«Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ