Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Τη διάσωση ιστορικών αεροσκαφών ζητά το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας – Εκδικάζεται σήμερα στο Ειρηνοδικείο η προσφυγή

«Έχουμε διασώσει και συγκεντρώσει με δικό μας προσωπικό κόστος πάνω από 23.000 εκθέματα που διατρέχουν την 90χρονη ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας στην χώρα μας. Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα όριά της στο επενδυτικό σχήμα» αναφέρουν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη διάσωση ιστορικών αεροσκαφών ζητά το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας – Εκδικάζεται σήμερα στο Ειρηνοδικείο η προσφυγή

Έντονη είναι η αντίδραση των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία για τα επενδυτικά σχέδια στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι εργαζόμενοι δεν διαφωνούν με την επένδυση, αλλά ζητούν να μην εκποιηθούν τα παλαιά αεροσκάφη και να δημιουργηθεί Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προβλεπόταν.

Η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνει την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. κατά του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) για εκποίηση αεροσκαφών.

«Ιδιοκτησίας μας, που αγοράστηκαν από το ΠΟΛΚΕΟΑ με δικά μας χρήματα όλων των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή, και με προορισμό το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό» όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΠΟΛΚΕΟΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, θα γίνει την Τετάρτη πλειστηριασμός που βγάζει σε εκποίηση και τα παλαιά αεροσκάφη. «Βγάζουν σε πλειστηριασμό πράγματα από διαμέρισμα ενός κακοπληρωτή (!!!), όχι τα αεροσκάφη ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε αυτό» τονίζει το ΠΟΛΚΕΟΑ.

«Η απάντηση πως το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του επενδυτή ΔΕΝ είναι αποδεκτή. Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης προβλέπει Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας και χωροθέτησε το χαρακτηρισμένο εργοστάσιο του ΚΕΑ (κτίριο του 1938). Επίσης, προβλέπει ΚΑΙ την παραμονή των ιστορικών αεροσκαφών!» προσθέτει.

Οι καταγγελίες του ΠΟΛΚΕΟΑ

«Υπενθυμίζουμε πως το Σχέδιο Ρυθμιστικού Αθήνας εισηγείται Μουσείο. Τα αρμόδια θεσμοθετημένα Όργανα προτείνουν Μουσείο, αποδεχόμενα την εισήγηση μας, μία προσπάθεια που διαρκεί 26 χρόνια. Θέλουν να μας κλέψουν τα ιστορικά αεροσκάφη. Θέλουν να εξαφανίσουν την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας» υπογραμμίζουν.

«Η Κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα όριά της στο επενδυτικό σχήμα. Αλήθεια, είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2021 να μας διώκουν γιατί υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό;» αναρωτιούνται και τονίζουν: «Το ΠΟΛΚΕΟΑ είναι ο μοναδικός φορέας που προωθεί τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό και δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Έχει διασώσει και συγκεντρώσει με δικό του προσωπικό κόστος πάνω από 23.000 εκθέματα που διατρέχουν την 90χρονη ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας στην χώρα μας, χωρίς να επιβαρύνουμε την Πολιτεία με ούτε ένα ευρώ!».

Καταλήγουν χαρακτηριστικά πως: «20 χρόνια μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού και 64 χρόνια από την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας τα «τιμούν» δια αυτού του τρόπου. Ίχνος σεβασμού!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ