Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τι είναι οι επιταγές κατάρτισης (voucher) που δίνει η κυβέρνηση αντί το βοήθημα των 800 ευρώ στους δικηγόρους – Τηλεδιάσκεψη με Αλ. Τσίπρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι είναι οι επιταγές κατάρτισης (voucher) που δίνει η κυβέρνηση αντί το βοήθημα των 800 ευρώ στους δικηγόρους – Τηλεδιάσκεψη με Αλ. Τσίπρα

Δεν θα πάρουν τα 800 ευρώ οι δικηγόροι, αλλά επιταγές κατάρτισης των 600 ευρώ τα οποια μεταφράζονται σε κουπόνια κατάρτισης.

Αυτό που καταγράφεται πάντως στον δικηγορικό κλάδο είναι απογοήτευση και οργή καθώς όχι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί τους δημιούργησαν προσδοκίες ότι θα τους χορηγηθεί το 800άρι, αφού πρόκειται για κλάδο ελεύθερων επαγγελματιών που επλήγη από την πανδημία, αλλά θεωρούν πως ουσιαστικά τους χορηγεί κουπόνια κατάρτισης και μόνον.

Για την ακρίβεια, όπως λένε, οι επιταγές κατάρτισης του Υπ. Οικονομικών για στήριξη των δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών ύψους 600 ευρώ, δεν αφορά επίδομα που συνίσταται σε καταβολή χρηματικού ποσού, αντίστοιχο με αυτό των 800 ευρώ που θα δοθεί σε πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Αντιθέτως , η παροχή συνίσταται στο λεγόμενο Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης (Training Voucher) όπως αυτό ορίζεται στο «Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου των Ενεργειών Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Σύμφωνα με την υπ’αρ. μ. 1.5188/οικ.3.968 /2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 915/Β/20.5.2011), το Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης (Training Voucher) αφορά τη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους από το ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης) σύμφωνα με προκαθορισμένες μονάδες τιμολόγησης των εν λόγω υπηρεσιών. Η επιταγή κατάρτισης (training voucher) ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή της με υπηρεσίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Η χρήση του ανωτέρω μοντέλου παροχής υπηρεσιών δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να επιλέγουν οι ίδιοι την υπηρεσία και τον φορέα από τον οποίο θα λαμβάνουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα έχει το Σάββατο 28 Μαρτίου τηλεδιάσκεψη με το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στις 13.00.

(Πηγή:legalnews24.gr)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ