Κυριακή 14 Απριλίου 2024

“Πόλεμος” Σπαρτιατών: Το αίτημα Κατσιβαρδά για νέα κατάθεση Στίγκα, η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο και η μήνυση

Οι αναφορές για ψευδείς πληροφορίες από τον Β. Στίγκα και το αίτημα νέας κλήσης του προέδρου του κόμματος, που απορρίφθηκε . Η νέα μήνυση που κατατέθηκε από τον κ. Κατσιβαρδά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Πόλεμος” Σπαρτιατών: Το αίτημα Κατσιβαρδά για νέα κατάθεση Στίγκα, η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο και η μήνυση (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για μεθοδευμένη, σκόπιμη και δόλια κατάθεση κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Χ. Κατσιβαρδάς, αναφερόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Β. Στίγκα που κατέθεσε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2024 μήνυση σε βάρος του όπως έγραψε το dikastiko.gr

Ετσι μαζί με την μήνυση, όπως αποκαλύπτεται, υποβλήθηκε και ατιημα να νκληθεί να απαντήσει σε νεα ερωτήματα ο προεδος του κόμματος Βασ. Στίγκας, όμως οπως ανεφερε χθές ο συνηγορος του ανεξ΄’αρτητου βουλευτή, η Εςισγαγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε το σχετικό αίτημα.    Ο κ. Κατσιβαρδάς, ο οποίος δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα έκανε λόγο για την κλήτευση που δέχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε ένορκη κατάθεση για τα «όσα ανέφερε, μεθοδευμένα, σκόπιμα και δόλια επέλεξε να καταθέσει ψευδή περιστατικά», αναφερόμενος στον κ. Στίγκα.

«Ο Βασίλειος Στίγκας, αφού πρώτα μετέδωσε ψευδείς πληροφορίες για το πρόσωπό μου στα ΜΜΕ και οδήγησε την Εισαγγελική Αρχή να τον κλητεύσει σε ένορκη κατάθεση για όσα ανέφερε, μεθοδευμένα, σκόπιμα και δόλια επέλεξε να καταθέσει ψευδή περιστατικά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των, από 5-9-2023 και 19-9-2023, ενόρκων καταθέσεων του βρίθει αοριστολογιών, αερολογιών καιδόλιων κενών, τα οποία σκόπιμα επέλεξε να μην κάλυψε, αποκρύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλήθεια. Μοναδικός σκοπός του ήταν να με διασύρει, ναμε κατασυκοφαντήσει και εν συνεχεία να με καταστήσει ύποπτο, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εάν καταθέσει ότι όσα γνωρίζει τα έμαθε από κάποιους, κάπου κάποτε, δεν θα επιφέρει τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να συμβεί, αφού ως μάρτυρας και δη κατηγορίας οφείλει να καταθέσει επακριβώς και να δώσει σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις αοριστολογίες, ότι κάποιοι, κάπου, κάποτε, έδωσαν κάποιες πληροφορίες, σε κάποια τηλεφωνήματα, κάποια ημεροχρονολογία, που έμαθαν, απέξω, από κάποιους τρίτους» τονίζει

Μήνυση Κατσιβαρδά στον Στίγκα

EUROKINISSI

Παράλληλα, αναφέρεται πως «ο Βασίλειος Στίγκας είτε δεν απαντά σαφώς γιατί δεν γνωρίζει να απαντήσει, αφού όσα καταθέτει αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του, είτε αποκρύπτει σκόπιμα και μεθοδευμένα την αλήθεια. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι υπόλογος ποινικά και οφείλετε να διερευνήσετε κάθε διεπραχθέν από εκείνον αδίκημα». 

Η κατάθεση του Χ. Κατσιβαρδά

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «από την ανάγνωση των, ως άνω, ένορκων καταθέσεων, συνειδητοποίησα ότι αμφότερες αυτές βρίθουν αοριστολογιών, αναπάντητων  ερωτημάτων, αναρίθμητων ψευδολογιών και ουσιωδών κενών, τα οποία, εισαγγελική αρχή, για άγνωστο λόγο, δεν φροντίσατε, αν και οφείλατε να διερευνήσετε και να καλύψετε. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι οι ένορκες αυτές καταθέσεις έχουν τη μορφή ερωταπαντήσεων, προκύπτει, αβίαστα, το συμπέρασμα ότι εσείς δεν προσπαθήσατε και ως εκ τούτου δεν καταφέρατε να λάβετε μία ορισμένη, αληθή, σαφή, εμπεριστατωμένη και πλήρως αποδεδειγμένη ένορκη κατάθεση, η οποία μάλιστα αποτελεί το θεμέλιο, μίας τόσο σοβαρής, σε βάρος μου, κατηγορίας, την οποία κλήθηκα να αντικρούσω. Μάλιστα κλήθηκα να αντικρούσω την, εν λόγω, κατηγορία, χωρίς εσείς, πρωτίστως, να έχετε ρίξει φως σε σημαντικότητα ζητήματα. Και διερωτώμαι, ευλόγως, εάν αυτό έλαβε χώρα από αμέλεια της Εισαγγελικής αρχής ή αν εξαρχής αναζητήσατε, σκοπίμως, μία απλή παράθεση γεγονότων-αφήγηση από τον Βασίλειο Στίγκα για να στηρίξετε τις, εκ των προτέρων, αποδιδόμενες, σε εμένα, σοβαρότατες κατηγορίες, στηριζόμενες επάνω στους σαθρότατους ισχυρισμούς και στις έντονες και μεθοδευμένες ψευδολογίες του. 

Τα αιτήματα του πρώην «Σπαρτιάτη»

Για τους λόγους αυτούς μέσω του συνηγόρου του Β. Καπερνάρου ζητά:

«Α. Να κλητεύσετε, εκ νέου, τον Βασίλειο Στίγκα, σε συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να απαντήσει στις, ως άνω, βασικότατες ερωτήσεις, απαραίτητες για να αποτελέσουν δικονομική βάση με πραγματικά περιστατικά, που στοιχειοθετούν υποκειμενικά και αντικειμενικά στοιχεία διαπράξεως αδικημάτων, επί των οποίων θα πρέπει να απαντήσω πάλι με πραγματικά περιστατικά με τις έγγραφες εξηγήσεις μου.

Β. Ορίσετε νέα ημερομηνία για την κατάθεση, από μέρους μου, έγγραφων εξηγήσεων, αφού πρώτα μου χορηγηθεί αντίγραφο της, τυχόν, συμπληρωματικής κατάθεσης του Βασίλειου Στίγκα και λοιπών μαρτύρων και των σχετικών εγγράφων, που θα σας προσκομίσουν στοιχειοθετώντας έστω και με ενδείξεις τις αόριστες, αναπόδεικτες, ανεπέρειστες και τελικά αβάσιμες και απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον μου τις έγγραφες εξηγήσεις μου».

Οπως όμως ανεφερε χθές ο κ.Καπερνάρος, το αιτημα για κλήτευση του κ.Στίγκα απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ