Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον Πούτιν για τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ότι η χώρα του "από την πρώτη ημέρα έδωσε έμφαση στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των επιθέσεων"

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βασικό αντικείμενο τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, καθώς θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «ο κύκλος βίας που ξεκίνησε με τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, ότι η παράνομη στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου αποτελεί σαφή απειλή για το διεθνές σύστημα και ότι η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει έναν νέο πόλεμο».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ότι η χώρα του «από την πρώτη ημέρα έδωσε έμφαση στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των επιθέσεων, ότι η μόνη λύση για τα ζητήματα με το Ιράν είναι η διπλωματία και ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή από τη γενοκτονία στη Γάζα εξαιτίας των επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν» και υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ να προχωρήσει σε τετελεσμένα στην περιοχή».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr