Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Την Τετάρτη, με ψηφοφορία αλά Covid-19, η διεύρυνση κατηγορητηρίου – Παπαγγελόπουλου – Γιατί πετάει το γάντι ο Γ. Αγγελής στην Ξ. Δημητρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την Τετάρτη, με ψηφοφορία αλά Covid-19, η διεύρυνση κατηγορητηρίου – Παπαγγελόπουλου – Γιατί πετάει το γάντι ο Γ. Αγγελής στην Ξ. Δημητρίου

Την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι θα αποφασίσει, μέσω μυστικής ψηφοφορίας, η εθνική αντιπροσωπεία για το αίτημα της ΝΔ σχετικά με τη διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων που φέρονται να τελέστηκαν από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Η διαδικασία, καθώς γίνεται εν μέσω των “ειδικών μέτρων” που έχουν ληφθεί για τους βουλευτές στη Βουλή προκειμένου να προστατευθούν από τον κίνδυνο διάδοσης του ιού COVID19, θα διαρκέσει αρκετές ώρες: τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, με στόχο να μην βρεθούν όλοι μαζί την ίδια ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, θα προσέρχονται σε ομάδες των 60 ατόμων. Κάθε μία από τις πέντε ομάδες θα έχουν στην διάθεση τους μία ώρα για να ψηφίσουν.

Συζήτηση μαμούθ

Για την υπόθεση θα προηγηθεί συζήτηση που όπως υπολογίζεται πιθανόν να έχει οκτάωρη διάρκεια, στην οποία θα λάβουν μέρος αρχικά οι έξι εισηγητές των κομμάτων και στη συνέχεια άλλοι δώδεκα, κατ’ αναλογία της δύναμης κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας: πέντε από την ΝΔ , τρεις από ΣΥΡΙΖΑ και από ένας από έκαστο των μικρότερων κομμάτων. Δικαίωμα τοποθέτησης θα έχουν επίσης οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας υπουργός εκ μέρος της κυβερνήσεως, πολιτικοί αρχηγοί αν το επιθυμούν- και, φυσικά, ο  Δημ. Παπαγγελόπουλος που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχει δικαίωμα ομιλίας στη συνεδρίαση αυτή.

Αγγελής κατά Δημητρίου

Την ίδια στιγμή για «εμφανέστατες ποινικές ευθύνες» κατηγορεί την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο Ιωάννης Αγγελής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι αναφορές του οποίου άνοιξαν ουσιαστικά την- ανάποδη-  έρευνα για τη Novartis.

Ο κ. Αγγελής διαψεύδει κατηγορηματικά την κατάθεση της πρώην εισαγγελέα του ΑΠ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της προανακριτικής και ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την κυρία Δημητρίου.

Όπως τονίζει ο κ. Αγγελής η μαρτυρία της κυρίας Δημητρίου ότι ο ίδιος αγνόησε στοιχεία τόσο και για το παραδικαστικό κύκλωμα όσα και για την υπόθεση του Α. Φλώρου είναι παντελώς ψευδή και έχουν ως στόχο να «να αποφύγει (σ.σ. η κυρία Δημητρίου) τις εμφανέστατες ποινικές της ευθύνες και να αποδομήσει την προσωπικότητά μου τόσο ως ατόμου όσο και ως ανώτατου εν ενέργεια Εισαγγελικού λειτουργού, με άριστο υπηρεσιακό φάκελο».

Ο κ. Αγγελής στην αίτησή του ζητά από την προανακριτική επιτροπή να τον καλέσει κατ’ αντιπαράσταση με την κυρία Δημητρίου, «προκειμένου να παράσχω οποιαδήποτε διευκρίνιση». Ενδεικτικό, όπως τονίζει, των ανακριβειών που κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του ΑΠ αποτελεί ότι υπό την ιδιότητά της έχει ζητήσει από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για «υπέρβαση των ορίων της εποπτικής μου ιδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ