Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

To απόγευμα η τηλεδιάσκεψη Μακρόν-Μέρκελ: Θα ανακοινωθούν γαλλογερμανικές πρωτοβουλίες και μέτρα για το Ταμείο Ανάκαμψης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
To απόγευμα η τηλεδιάσκεψη Μακρόν-Μέρκελ: Θα ανακοινωθούν γαλλογερμανικές πρωτοβουλίες και μέτρα για το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν το απόγευμα τηλεδιάσκεψη για σειρά ζητημάτων, με επίκεντρο τη μορφή που θα λάβει το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του οποίου οι “27” θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη ύφεση της σύγχρονης ιστορίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg.

Η τηλε-συνάντηση των δύο ηγετών θα λάβει χώρα στις 4.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτελεστικός “βραχίονας” της ΕΕ, έχει διαρρέυσει σχέδια για ένα Ταμείο της τάξης των 2 τρισ. ευρώ (2,4 τρισ. δολ.), στο πλαίσιο του οποίου η Ένωση θα προχωρήσει σε δανεισμό 320 δισ. δολ. από τις κεφαλαιαγορές.

Οι χώρες που συναποτελούν το μπλοκ διαπραγματεύονται ακόμη για το τελικό ύψος των πόρων που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και για την αναλογία μεταξύ των επιχορηγήσεων (χρημάτων που θα δοθούν και δεν θα επιστραφούν) και των δανείων.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ