Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Το C-130 με την ομάδα Ελλήνων διασωστών που πήγαινε στην Τουρκία επιστρέφει στην Ελευσίνα λόγω βλάβης – ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσίασε βλάβη στον αέρα. H Τουρκία δέχθηκε να σταλεί και από την Κύπρο ομάδα διάσωσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το C-130 με την ομάδα Ελλήνων διασωστών που πήγαινε στην Τουρκία επιστρέφει στην Ελευσίνα λόγω βλάβης – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Πρόβλημα στον αέρα παρουσίασε το C-130 που μετέφερε την 2η ΕΜΑΚ στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα το μεταγωγικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχώρησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης από την 113 Πτέρυγα Μάχης στο Σέδες Θεσσαλονίκης, με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν γιατρό αναισθησιολόγο για τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, παρουσίασε μια ένδειξη που θεωρήθηκε πως έπρεπε να ελεγχθεί.

2η ΕΜΑΚ: Το C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αεροπλάνο C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του προκειμένου να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να συνεχίσει, εφόσον είναι δυνατό, το ταξίδι του για την Τουρκία.

Την ομάδα που αποτελεί το δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής που πάει για να βοηθήσει στην Τουρκία συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

H Τουρκία δέχθηκε να σταλεί και από την Κύπρο ομάδα διάσωσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου, του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ