Το Δικαστήριο της Λαμίας δείχνει το δρόμο του ΣτΕ (και των διοικητικών δικαστηρίων) στον Κουφοντίνα

Το σκεπτικό του Δικαστικού Συμβουλίου για την απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Δικαστήριο της Λαμίας δείχνει το δρόμο του ΣτΕ (και των διοικητικών δικαστηρίων) στον Κουφοντίνα

Το δρόμο της Διοικητικής Δικαιοσύνης, δηλαδή του Συμβουλίου Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων δείχνει το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας με το υπ΄αριθμόν 3221/21 βούλευμά του στον Δημ. Κουφοντίνα ώστε να διεκδικήσει τα αιτήματά του σχετικά με τη μη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού και την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα το δικαστικό Συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες:

-Απορρίπτει ως απαράδεκτα τα αιτήματα κατά της απόφασης της γγ αντεγκλητικής πολιτικής για τη μεταγωγή του στο Δομοκό, της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) που επικύρωσε την απόφαση, της υλικής πράξης μεταγωγής του από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό στις 21-12-2020, της παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας της γγ ή της ΚΕΜ να αποφασίσει την μεταγωγή του από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης.

-Απορρίπτει ως απαράδεκτο ελλείψει δικαιοδοσίας το παρεπόμενο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μεταγωγής (πέραν διότι ήδη έχει απορριφθεί με διάταξη του εισαγγελέα Λαμίας) διότι η εκτελεστότητα των ατομικών πράξεων είναι δυνατόν να ανασταλεί εφόσον αυτές έχουν προσβληθεί δικαστικά ως παράνομες ή δε αναστολή μπορεί να χορηγηθεί χορηγηθεί είτε από την διοικητική που έχει εκδώσει την πράξη, είτε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, είτε από κατώτερο διοικητικό δικαστήριο (άρθρο 210 ΚΠΔ)

-Αποφάσισε ότι ναι μεν αρμοδίως εισήχθη προς συζήτηση στο Συμβούλιο αλλά απορρίπτεται ως μη νόμιμο το αίτημα (επανά) μεταγωγής στον Κορυδαλλό για το οποίο δεν εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την ΚΕΜ και μάλιστα για ουσιαστικούς λόγους, και δη για δεύτερη συνεχόμενη φορά όπως απαιτεί ο σωφρονιστικός κώδικας.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το dikastiko.gr

Ομόφωνα απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, η αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά ακύρωσης της απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία θεωρεί παράνομη.

Κούρτοβικ:”Δε θα μπορούσε”

Η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα σε δήλωσή της αναφέρει πως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη και μίλησε ουσιαστικά για απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής που δεν μπορούσε να ανατραπεί από ένα “μικρό δικαστήριο περιφερειακής πόλης”:

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής”.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ