Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Το e- δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για την ενοποίηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων: Θα διεξαχθεί Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Οι διαδικασίες για την ψηφοφορία επί των προτάσεων ενοποίησης, που έχουν κατατεθεί από δικαστές και εισαγγελείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το e- δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για την ενοποίηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων: Θα διεξαχθεί Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Φεβρουαρίου Freepik

Μετά την απόρριψη των προτάσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης «περί επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης μέσω της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, λόγω των ζητημάτων συνταγματικής υφής που ανακύπτουν» μπαίνει στην τελική ευθεία το e- δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για την ενοποίηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) η σχετική ψηφοφορία για το νέο Δικαστικό Χάρτη θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 08.00 .μέχρι την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00.

«Η εκτελεστική εξουσία εμμένει στην πρόταση και συνεπώς στο πλαίσιο της ληφθείσας απόφασης της γενικής συνέλευσης η ΕνΔΕ διοργανώνει δημοψήφισμα ως προς τις μορφές ενοποίησης, που ήδη υποβλήθηκαν από συναδέλφους και έχουν αναρτηθεί προς γνώση όλων των μελών μας σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της ΕΝΔΕ. Η πρόταση που θα υπερψηφισθεί θα υποστηριχθεί ενώπιον του Υπουργείου Δικαιοσύνης» σημειώνει.

Όπως τονίζει «είναι γνωστό ότι επιχειρείται από την εκτελεστική εξουσία μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη με σκοπό την επιτάχυνση κατά την απονομή της. Η πλειοψηφία των μελών της Ένωσής μας, στη μαζικότερη τακτική γενική συνέλευση  της 9ης Δεκεμβρίου 2023, απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης μέσω της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, λόγω των ζητημάτων συνταγματικής υφής που ανακύπτουν».

Το e- δημοψήφισμα της ΕνΔΕ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το e– δημοψήφισμα της ΕνΔΕ για την ενοποίηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων: Οι προτάσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕνΔΕ η πρόταση που θα υπερψηφισθεί θα υποστηριχθεί ενώπιον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δικαστές και εισαγγελείς θα κληθούν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

«Με ποία από τις κάτωθι προτάσεις μορφών ενοποίησης, που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προ εύλογου χρόνου,  με ανάρτηση σε ειδικό πλαίσιο της  ιστοσελίδας της ΕΝΔΕ, συμφωνείτε (επιλέγετε μόνο μία πρόταση):

* Πρόταση κ.κ. Στενιώτη,  Νάστα, Μαυρίδη, Βεργώνη, Βουλγαρίδη, Φούκα, Καραναστάση, Βελία

* Πρόταση κ.κ. Σεβαστίδη, Σεβαστίδη, Μποροδήμου, Τσέφα, Ασπρογέρακα

* Πρόταση κ. Κώνστα

* Πρόταση Υπηρετούντων Ειρηνοδικών του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης

* Πρόταση κ.κ. Σακελλαροπούλου, Βασταρούχα

* Πρόταση κ.κ.  Δασύλλα, Κλάγκου, Πινακίδου, Σαμαρά

Όπως επισημαίνεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και έχουν διασφαλισθεί όλες οι εγγυήσεις της αντικειμενικότητας, της καθολικότητας, της μυστικότητας της ψήφου και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Πραγματοποιείται δε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμα ΖΕΥΣ, η οποία υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την πρόταση της ΕνΔΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ