Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Το Φθινόπωρο απολογούνται για κακουργήματα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην συνεργάτες της Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Φθινόπωρο απολογούνται για κακουργήματα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην συνεργάτες της Folli Follie

Για αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος όπως αυτό της χειραγώγησης αγοράς θα απολογηθούν το φθινόπωρο ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της folli follie , τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα οποία κάποτε βρίσκονταν στο τιμόνι της εταιρείας.

Μαζί τους σε απολογία έχουν κληθεί ακόμα 27 πρόσωπα για αδικήματα της ιδίας βαρύτητας, ενώ ο ιδρυτής πριν από 35 χρόνια της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, (ο οποίος αποχώρησε τελευταίος από το ΔΣ της εταιρείας το περασμένο Δεκέμβριο) παρουσιάστηκαν χθες στην 35η ανακρίτρια Αθηνών από την οποία ζήτησαν και έλαβαν για να απολογηθούν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020.

Τριάντα κατηγορούμενοι

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην στελέχη και συνεργάτες της Folli follie σε Ελλάδα και εξωτερικό έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, δύο μέλη των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου folli follie δεν εμφανίσθηκαν αν και κλήθηκαν σε απολογία στην ανακρίτρια η οποία μετά την λήξη της προθεσμίας αναμένεται να προχωρήσει στηνέκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη και πρώην υπεύθυνο των οικονομικών στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία και το Κινέζο επικεφαλής της στην Ασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, διώξεις για την υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών της folli follie αντιμετωπίζουν συνολικά 30 πρόσωπα, ενώ η ανακρίτρια προσωποποίησε τις κατηγορίες σε κάποια από αυτά πλην εκείνων που είχαν διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, (πατέρας και γιος) αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα, της απάτη ς σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία. Η σύζυγος και μητέρα, Καίτη Κουτσολιούτσου, θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα που είναι αυτά της απάτης, ξέπλυμα και χειραγώγηση αγοράς.Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέλη της Διοίκησης της Folli follie για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας γνωστοποίησε πριν από λίγες μέρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών πως προχωρά στην εκούσια εκκαθάριση της FF Group Sourcing Limited, της ασιατικής θυγατρικής της Folli Follie, αλλά και πως κατέθεσε αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των κ.κ. Δημητρίου, Αικατερίνης και Γεωργίου Κουτσολιούτσου, και πρώην συνεργατών τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ