Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Το γράμμα 10χρονης μαθήτριας στον Μητσοτάκη με το παράπονό της για το lockdown και η… χειρόγραφη απάντηση του πρωθυπουργού – ΦΩΤΟ

Τον γύρο της Ελλάδας κάνει το γράμμα μιας 10χρονης πιτσιρίκας από την Ηγουμενίτσα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δείτε τι της απάντησε με τρυφερότητα και ευαισθησία ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το γράμμα 10χρονης μαθήτριας στον Μητσοτάκη με το παράπονό της για το lockdown και η… χειρόγραφη απάντηση του πρωθυπουργού – ΦΩΤΟ

To lockdown είναι για όλους δύσκολο, αλλά για τα παιδιά είναι περισσότερο. Συχνά καλούνται να πειθαρχήσουν σε κανόνες που δεν καταλαβαίνουν και όπως είναι φυσικό, ένα πάρτι γενεθλίων που δεν μπορεί να γίνει προκαλεί τουλάχιστον… παράπονο.

Μια δεκάχρονη, μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου της Ηγουμενίτσας, λίγες μέρες πριν η χώρα τεθεί σε lockdown, με γράμμα της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλησε να εξομολογηθεί την αγωνία της για τα επικείμενα γενέθλιά της.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε 26 μέρες έχω τα γενέθλιά μου και ανησυχώ ότι άμα μας βάλετε σε lockdown δεν θα μπορέσω να κάνω πάρτι γενεθλίων. Οι φίλοι μου δεν θα μπορούν να έρθουν και έτσι θα είμαι μόνη μου και τα γενέθλιά μου θα είναι χάλια», έγραφε η μικρή στις 31 Οκτωβρίου στην επιστολή της.

Και συνέχισε απαριθμώντας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όσα της στέρησε ο κορονοϊός και σαν γνήσια Ηπειρώτισσα δεν παρέλειψε τα… πανηγύρια του καλοκαιριού:

«Οπότε, αν έχετε σκοπό να μας βάλετε σε καραντίνα πάλι να ξέρετε πως θα μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου. Ήδη μου χρωστάτε Καρναβάλι, Πάσχα, 15Αύγουστο, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού».

 

 

 

Η επιστολή της δεκάχρονης, ταχυδρομήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και η χειρόγραφη απάντηση από τον Πρωθυπουργό (η αδυναμία του οποίου στα παιδιά είναι γνωστή) έφτασε με συστημένη επιστολή, στο σπίτι της μικρής στην Ηγουμενίτσα:

«Αγαπητή μου… Λυπάμαι πάρα πολύ που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά σου αλλά καταλαβαίνεις ότι γίνεται για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα κάνεις το πιο ωραίο και μεγάλο πάρτι γενεθλίων», της έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ