Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Το ημερολόγιο της Καρολάιν στο φως: Οι καυγάδες, η σκέψη να τον χωρίσει και η έρευνα να βρει ξενοδοχείο λίγο πριν την σκοτώσει – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές εντόπισαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το ημερολόγιο της Καρολάιν στο φως: Οι καυγάδες, η σκέψη να τον χωρίσει και η έρευνα να βρει ξενοδοχείο λίγο πριν την σκοτώσει – ΒΙΝΤΕΟ

Η Καρολάιν που το νήμα της ζωής της κόπηκε από το χέρι του άνδρα που ερωτεύτηκε, αγάπησε και παντρεύτηκε, του άντρα που έγινε ο πατέρας του παιδιού της μικρής Λυδίας, “μιλάει” αν και νεκρή… μέσα από το ημερολόγιο που άφησε πίσω της στα Γλυκά Νερά και που έκανε φύλλο και φτερό η ΕΛΑΣ.

Στο διαβιβαστικό 26 σελίδων που συνέταξε η αστυνομία γίνεται φανερό πως η 20χρονη αναζητούσε τρόπο διαφυγής από τον άντρα της. Στο κινητό τηλέφωνο μάλιστα της Καρολάιν βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η νεαρή μητέρα αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Δηλαδή λίγη ώρα μετά την αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, στις 12 και 26 τα ξημερώματα και πριν την δολοφονία της. Όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.

Τα προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού

Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο μικροσκόπιο είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.

Γλυκά Νερά: "Μιλάει" το ημερολόγιο της Καρολάιν - "Σκέφτομαι να φύγω"

Προανακριτική με βάση το διαβιβαστικό

Ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε ένταση μεταξύ τους καθώς σε μια στιγμή το μωρό παραλίγο να χτυπούσε. Ο ίδιος λέει ότι προσπάθησε να ηρεμήσει την Καρολάιν, εκείνη τους έδιωχνε ενώ όταν εκείνος άφησε το μωρό δίπλα της η Καρολάιν με τα δυο της χέρια το πέταξε στο λίκνο που υπήρχε δίπλα λέγοντας ότι δε θέλει το μωρό δίπλα της. Της είπε , λέει ο Μπάμπης, δυο τρεις φορές «τη μικρή δε θα την ξαναχτυπήσεις».

Η μοιραία ημέρα, το θέατρο των πρώτων ωρών του πιλότου και όσα αντίκρυσαν οι αστυνομικοί 

Στις 6: 15 στις 11 Μαίου 2021, ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου το οποίο βγαλμένο.

Μετά από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στο δεύτερο όροφο. Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρίσκονταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στη κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ. Γλυκά Νερά: "Μιλάει" το ημερολόγιο της Καρολάιν - "Σκέφτομαι να φύγω"

Οι μαρτυρίες

-Εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της. Το Νοέμβριο του 20 το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικό για να διαχειριστεί την αποβολή και τις επιπλοκές της δεύτερης εγκυμοσύνης. Σταμάτησαν να επισκέπτονται την ειδικό το Φεβρουάριο του 21.

Γειτόνισσα με το ζευγάρι κατάθεσε ότι στις 4 και 20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο όπως ανέφερε δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου. Γλυκά Νερά: "Μιλάει" το ημερολόγιο της Καρολάιν - "Σκέφτομαι να φύγω"

– Από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

Τα μηνύματα

– Μηνύματα: Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid». Στις 23 και 42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι. Γλυκά Νερά: "Μιλάει" το ημερολόγιο της Καρολάιν - "Σκέφτομαι να φύγω"

“Μιλάει” το ημερολόγιο της Καρολάιν

Σημαντικό εύρημα το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο του θύματος. Σε αυτό περιγράφονται από το θύμα οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού αλλά και την πρόθεσή της, ορισμένες φορές να φύγει απο το σπίτι. Γλυκά Νερά: "Μιλάει" το ημερολόγιο της Καρολάιν - "Σκέφτομαι να φύγω"

“Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση», φέρεται να αναφέρει .  Γλυκά Νερά: Το ημερολόγιο της Καρολάιν στο φως - "Σκέφτομαι να φύγω"

Η σκέψη να χωρίσει

Σε άλλη σημείωση φέρεται να γράφει πως ηταν έτοιμη να τον εγκαταλείψει αλλά έμεινε έγκυος και παρέμεινε για να μην μεγαλώσει το παιδί της χωρις τους δυο γονείς του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ