Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Το λαθρεμπόριο προστατευτικών μασκών είναι οι νέες μπίζνες των διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το λαθρεμπόριο προστατευτικών μασκών είναι οι νέες μπίζνες των διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης 

Πεδίον δόξης λαμπρόν… αποτελεί η χώρα μας για τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, λόγω και της γεωγραφικής θέσης της και μετά την έξαρση του προσφυγικού, ενώ τα κυκλώματα εξελίσσονται και προσαρμόζονται και στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Στις δραστηριότητες των διεθνών κυκλωμάτων προστέθηκε πρόσφατα και το λαθρεμπόριο μασκών για την προστασία από τον covid-19.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας “Real news” στο πλαίσιο πολύ πρόσφατης επιχείρησης της Frontex, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί της Europol και της Interpol, σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, συνελήφθησαν 50 διακινητές, που προσπαθούσαν να προωθήσουν προς την Δυτική Ευρώπη συνολικά 7.248 πρόσφυγες. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αποκαλύπτει ότι δύο από τους διακινητές συνελήφθησαν σε Ελληνικό έδαφος και ένας εξ αυτών είναι Έλληνας, και 83 μετανάστες εντοπίστηκαν να διακινούνται στην Ελληνική Επικράτεια.

Η επιχείρησε που διήρκεσε δέκα μέρες και έληξε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη αφού τα “λαγωνικά” της Frontex εντόπισαν και κατάσχεσαν στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας 20.000 παράνομες μάσκες. Ακόμη η Frontex ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εντόπισαν στην κατοχή των συλληφθέντων 83 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και 17 κλεμμένα αυτοκίνητα. Τέλος σημειώνεται ότι εκτός από την χώρα μας, η εν λόγω επιχείρηση διεξήχθη σε Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Αλβανία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ