Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Το Λιμενικό εντόπισε βάρκα με μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Λιμενικό εντόπισε βάρκα με μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά (βίντεο)

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ώρα που η κατάσταση στον Έβρο είναι τεταμένη με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται στα σύνορα.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε σε σκάφος του Λιμενικού και κατέγραψε την απόπειρα βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, στις 2.20 εντοπίστηκε η βάρκα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στην οριογραμμή Ελλάδας Τουρκίας.

Στις 2.30 σκάφος του λιμενικού με τέσσερις άνδρες κατευθύνθηκε προς την βάρκα με στόχο να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αποτροπής της κυβέρνησης.

Οι άνδρες του Λιμενικού πλησίασαν την βάρκα με τους μετανάστες και τους είπαν ότι πρέπει να σταματήσουν ενώ είχε ειδοποιηθεί ταυτόχρονα και το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας.

Μια ώρα αργότερα μια τουρκική ακταιωρός προσέγγισε την βάρκα με τους μετανάστες. Ωστόσο δεν έγινε τίποτα, το σκάφος του λιμενικού επέστρεψε έγιναν διαπραγματεύσεις και μια ώρα αργότερα εμφανίστηκε δεύτερη τουρκική ακταιωρός.

Στις 4.30 περίπου ειδοποιούν πως βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων οι μετανάστες και οι Τούρκοι λιμενικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτό έγινε γιατί τους έφεραν τα θαλάσσια κύματα στην Ελλάδα και μέχρι τώρα παραμένουν εκεί.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ