Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ πετάει η κυβέρνηση για εξεταστική επιτροπή για “λίστες Πέτσα” και δημοσκοπήσεις

Αναμένεται να ζητήσει να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα της έρευνας και την περίοδο 2015 – 2019, επί ημερών διακυβέρνησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ πετάει η κυβέρνηση για εξεταστική επιτροπή για “λίστες Πέτσα” και δημοσκοπήσεις

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για την εξεταστική επιτροπή. Μετά την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις συγκεκριμένης εταιρείας οπως έγραψε το dikastiko.gr, η Ν.Δ. δείχνει έτοιμη να ζητήσει διεύρυνση του διαστήματος που θα ερευνηθεί, ώστε να περιλαμβάνει και την περίοδο 2015 – 2019.

εξεταστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ λίστες Πέτσα

Αυτό διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλα τα ζητήματα που επικαλείται έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Το ίδιο φυσικά θα γίνει αν η πρόταση του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών».

Πρόσθεσε, ωστόσο χαρακτηριστικά: «Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή». εξεταστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ λίστες Πέτσα

Ενδεικτικές υπήρξαν και οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής. «Είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και τις ημέρες της τετραετίας 2015 – 2019» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ποιος δεν θυμάται, άραγε, τις μετρήσεις από εταιρείες που ξεφύτρωναν από το πουθενά και δημοσιεύονταν σε φίλα προσκείμενη εφημερίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνιζαν τη διαφορά, λίγο πριν τις εκλογές, στις δύο και δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες; Ποιος δεν θυμάται την προσπάθεια που κάνατε, προκειμένου να χειραγωγήσετε τον διαγωνισμό με τις άδειες των μέσων μαζικής ενημέρωσης; Ποιος δεν θυμάται όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τις υπόγειες διαδρομές χρηματοδότησης, προκειμένου να εκδοθεί η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη;» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Αν συσταθεί αυτή η επιτροπή, θα είναι, λοιπόν, μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για να τα θυμηθούμε όλα αυτά. Διότι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γελάνε και τα βοσκοτόπια με τα ζητήματα που θέτετε».

Με τον τρόπο αυτό, αν η Ν.Δ. καταθέσει μία τέτοια πρόταση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποια θα είναι η απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εάν θα συναινέσει στη διεύρυνση της έρευνας και επί των ημερών διακυβέρνησής του.

Μέχρι στιγμής, πάντως, από τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πρόταση Τσίπρα συγκεντρώνει όχι μόνο τον απαραίτητο αριθμό των 120 θετικών ψήφων για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, αλλά τη στηρίζουν 141 βουλευτές. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει τις 22 ψήφους των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ., τις 15 του ΚΚΕ, τις 10 της Ελληνικής Λύσης και τις 8 του ΜέΡΑ 25. εξεταστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ λίστες Πέτσα

Αντίστοιχα, εφόσον η Ν.Δ. προχωρήσει στην κατάθεση δικής της πρότασης, με διεύρυνση της περιόδου έρευνας και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε αναμένεται να επικρατήσει με τουλάχιστον 157 θετικές ψήφους – ψήφοι που αντιστοιχούν στην κοινοβουλευτική της δύναμη – ενώ ακόμη δεν είναι σαφές ποια θα είναι η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών (Κ. Μπογδάνου και Κ. Αδάμου).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ