Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Το πόρισμα της πλειοψηφίας από την Ν.Δ.- Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το πόρισμα της πλειοψηφίας από την Ν.Δ.- Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις τις οποίες διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμά της για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης. Η πλειοψηφία ζητά την παραπομπή του για συνολικά 8 αδικήματα.

Ειδικότερα η πρόταση αναφέρει:

Από όλο το αποδεικτικό υλικό προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην υπόθεση της NOVARTIS συνέβησαν τα ακόλουθα:

➢ Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος από τις 12.01.17 η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση SIEMENS, σε χρόνο που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από την έρευνα ούτε την ελληνική αλλά ούτε στις ΗΠΑ. Ήδη από τις 08.01.17, 11 μήνες δηλαδή πριν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, το Documento κυκλοφορεί με τίτλο «Πρώην Πρωθυπουργός εμπλέκεται στο Νovartisgate», ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στις 02.02.17 και 10.02.17 αναφέρει στη Βουλή ότι στο σκάνδαλο Novartis εμπλέκονται πολιτικοί και θα αποκαλυφθεί ότι εισρέουν χρήματα από αυτήν την εταιρία στα κομματικά ταμεία. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργείται το πλαίσιο της σκευωρίας του οποίου ηγείται ο κ. Παπαγγελόπουλος με δημοσιογραφικούς βραχίονες τους κ.κ. Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα και Βαξεβάνη.

➢ Η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κα Ράικου πιέζεται άμεσα από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει την υπόθεση στη Βουλή κατασκευάζοντας στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Η κα Ράικου αρνείται και αμέσως στοχοποιείται από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κατ’ εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου και εξωθείται σε παραίτηση.

➢ Τη θέση της Εισαγγελέως αναλαμβάνει η κα. Τουλουπάκη και η κα Κυβέλου, η μόνη αντιεισαγγελέας Εφετών που αντιδρά σε αυτό, στοχοποιείται με δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κ. Φιλιππάκη, κατ’ εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου.

➢ Τόσο η κα Ράικου όσο και η κα Κυβέλου υφίστανται πειθαρχικές διώξεις από την ηγεσία της δικαιοσύνης που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

➢ Βρίσκονται τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, που όπως αποδείχθηκε ήταν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και δεν μπορούσαν να μπουν σε καθεστώς προστασίας και καταθέτουν κατά πολιτικών προσώπων. Αυτές είναι οι μόνες αποδείξεις για τη δήθεν δωροδοκία πολιτικών προσώπων.

➢ Οι καταθέσεις τους είναι αφηγηματικές και καθοδηγούμενες και ασκούνται πιέσεις σε αυτούς να καταθέσουν με εκμετάλλευση της δυσχερής τους θέσης, ότι ως εμπλεκόμενοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταστούν κατηγορούμενοι.

➢ Την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων οι Εισαγγελείς την έχουν εντοπίσει από την έρευνα στις ΗΠΑ και γνωρίζουν την εμπλοκή τους, αλλά και τις αδυναμίες τους για να μπορούν να τους χειραγωγήσουν και να πούνε ότι τους υποδειχθεί. Την γνώση αυτήν την έχει και ο κ. Παπαγγελόπουλος

➢ Ίδιες πιέσεις να καταθέσουν σε βάρος πολιτικών προσώπων ασκούνται στους κκ. Φρουζή, Μανία και Βουλκίδη.

➢ Οι εισαγγελείς προβαίνουν σε μια σειρά από προβληματικές πράξεις σε σχέση τόσο με την εξέταση μαρτύρων, την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας, τα έγγραφα του FBI κλπ

➢ Όλο αυτό το διάστημα οι καταθέσεις των μαρτύρων διαρρέουν από τον κ. Παπαγγελόπουλο στον κ. Βαξεβάνη. Μάλιστα τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις διέρρευσαν καταθέσεις ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΥΝ, πράγμα που δείχνει ότι αυτές υποδεικνύονταν στους μάρτυρες και δεν ήταν προϊόν γνώσης τους.

➢ Στις 05.02.18 διαβιβάζεται ο φάκελος στη Βουλή και μαζί η μηνυτήρια αναφορά κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών το 2015 χωρίς αναφορά του ονόματος τους και σε χρόνο που η υπόθεση έχει παραγραφεί για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

➢ Πριν από τη διαβίβαση του φακέλου, ο κ. Τζανακόπουλος επισκέπτεται την εισαγγελέα του ΑΠ κα Δημητρίου με εντολή Τσίπρα για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμέσως μετά από τη διαβίβαση αναφέρεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους με ανάγκη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, επικαλούμενος την πείρα του και τη μερική γνώση της δικογραφίας, που ο ίδιος είχε κατασκευάσει όπως αποδείχθηκε, και ο κ. Πολάκης προδίδει τον σχεδιασμό αποκαλύπτοντας την ιδιότητα των προστατευομένων μαρτύρων ως στελεχών της εταιρίας που τους μάγκωσαν και εμπλέκονται, γνώση που είχε προφανώς από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

➢ Η υπόθεση διαβιβάστηκε και για το αδίκημα της δωροδοκίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πειθαρχούν σε αυτό που είχε προαναγγείλει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι θα δηλώσουν αναρμόδιοι για να επιστρέψει ο φάκελος στους εισαγγελείς διαφθοράς και να υλοποιηθεί το σχέδιο παρανόμων διώξεων των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

➢ Για την υλοποίηση του σχεδίου αποκρύπτονται, με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου που είχε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, κρίσιμα έγγραφα και δη του FBI και δεν προσκομίζεται μέχρι και σήμερα η αλληλογραφία που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε έρευνα σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων στις ΗΠΑ και ότι αυτά τα ονόματα αναφέρθηκαν το πρώτον από τους εδώ εισαγγελείς.

➢ Ενώ οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους, επανέρχονται μετά από 11 μήνες να καταθέσουν νέα πραγματικά γεγονότα.

➢ Η επάνοδος των προστατευομένων μαρτύρων γίνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2018 και αναφέρονται πρωτίστως κατά των κκ. Λοβέρδου και Γεωργιάδη. Ο κ. Αγγελής εποπτεύων εισαγγελέας διαφθοράς καταγγέλλει το ίδιο χρονικό διάστημα ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς έχουν σχέδιο άσκησης δίωξης κατά των κκ. Γεωργιάδη, Σαλμά και Λοβέρδου έως 20.12.18.

➢ Το μένος κατά των πολιτικών προσώπων και δη κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά αποδεικνύεται και από την  επίδειξη δύναμης κατά τον έλεγχο που έκαναν στις θυρίδες της συζύγου του και του αδελφού του. Τον αντιμετώπισαν ως κοινό εγκληματία, αφού δεν ανέμειναν να προσέλθει άνθρωπος να τις ανοίξει με το κλειδί τους αλλά επέλεξαν να τις παραβιάσουν.

➢ Ο κ. Μανιαδάκης πιέζεται να μιλήσει κατά πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία, αρνείται, απειλείται μέχρι και με δημοσίευμα στο Documento, συνεχίζει να αρνείται, του ασκείται ποινική δίωξη, χάνει το καθεστώς προστασίας και δίνεται μήνυμα σαφές στους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες τι θα ακολουθήσει, εάν δεν πειθαρχήσουν.

➢ Ο κ. Μανιαδάκης καταγγέλλει τα ανωτέρω και ο κ. Αγγελής καταγγέλλει το σχέδιο δίωξης κατά πολιτικών προσώπων από Παπαγγελόπουλο / Ρασπούτιν και εισαγγελείς διαφθοράς.

➢ Με εντολή Παπαγγελόπουλου στοχοποιείται και ο κ. Αγγελής, λόγω των αντιδράσεων του. Παραγγέλλει στον κ. Φιλιππάκη και βγαίνει ψευδές δημοσίευμα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο κ. Αγγελής παραιτείται στις 07.01.19 καταγγέλλοντας στην κα. Δημητρίου τις πράξεις των Εισαγγελέων διαφθοράς, αλλά και τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου, πράγμα που παραδέχεται και η πρώην εισαγγελέας του ΑΠ κα. Δημητρίου ενώπιον της Επιτροπής, ενώ το απέκρυψε όταν ρωτήθηκε από τους κκ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

➢ Την επόμενη ημέρα ο κ. Αγγελής με την κα Δημητρίου συναντούν τον κ. Καλογήρου και τον ενημερώνει για όλα. Μάλιστα στις 21.02.19 κάνει και αναφορά σε όλες τις προβληματικές πράξεις.

➢ Πλέον το σχέδιο του Παπαγγελόπουλου για δίωξη και προφυλάκιση πολιτικών προσώπων πριν τις εκλογές καθίσταται αδύναμο, διότι έχει «σπάσει» ένας κρίσιμος μάρτυρας και τους έχουν καταγγείλει δύο Εισαγγελείς, η κα Ράικου και ο κ. Αγγελής.

➢ Μολαταύτα η κα Δημητρίου, με εντολή πιθανώς του κ .Παπαγγελόπουλου, κρατά την αναφορά του στο συρτάρι, δεν παραγγέλλει προκαταρκτική για μήνες με το αστείο επιχείρημα ότι είχαμε εκλογές, ενώ ήξερε από τον κ. Αγγελή ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος και την παραγγέλλει μετά τις ευρωεκλογές και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και αφού έχει δημοσιευτεί. Αποκρύπτει δε την ύπαρξη αυτής της αναφοράς κατά την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη.

➢ Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και μετά από αυτές η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και αφού το σχέδιο πλέον δεν μπορεί να υλοποιηθεί αρχίζει η διαδικασία αρχειοθέτησης των υποθέσεων για τις οποίες δεν υπήρχαν εξ αρχής στοιχεία.

➢ Κρατούνται όμηροι οι κκ. Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης, παρόλο που ακόμη και ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ντζούρας, ρητώς αναφέρει στην από 14.03.20 χωρίς όρκο κατάθεση του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ ασκείται δίωξη στον κ. Λοβέρδο μόνο με μία μαρτυρική κατάθεση.

➢ Το σχέδιο απετράπη λόγω του ότι τους κατήγγειλαν άτομα, η δε έρευνα στις ΗΠΑ και ο εξωδικαστικώς συμβιβασμός απέδειξαν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και το σκάνδαλο των ιατρών που έπρεπε να ερευνηθεί δεν έχει ερευνηθεί.

Στην υπόθεση εκβίασης του κ. Μιωνή βλέπουμε την ίδια μεθοδολογία. Συνοπτικά αναφέρουμε:

➢ Στοχοποίηση του κ. Μιωνή, αρχικά για πολιτικούς λόγους λόγω της σχέσης του με τον κ. Παπασταύρου.

➢ Τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Φιλιππάκης, σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, κάνει αναφορά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τους κκ. Μιωνή, Παπασταύρου κλπ.

➢ Ξεκινούν με εντολή Παπαγγελόπουλου έρευνες στην αλλοδαπή με συμμετοχή της δημοσιογράφου κας Παπαδάκου και χωρίς να έχει γνώση η τότε εισαγγελέας του ΑΠ. Μετά την αντίδραση της, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει επίδειξη δύναμης με δηλώσεις του έξω από τον ΑΠ.

➢ Εκκρεμεί δικαστική διαμάχη του κ. Μιωνή με τον κ. Φιλιππάκη και πραγματοποιείται συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Παππά, συζητά με τον κ. Μιωνή για ανοικτές ποινικές υποθέσεις του τελευταίου και των συνεργατών του και τον εκβιάζει ζητώντας του να δώσει χρήματα στον κ. Φιλιππάκη που δεν όφειλε για να κλείσουν οι παράνομες διώξεις του.

➢ Ακολουθεί διάλογος του κ. Μιωνή με τον κ. Παππά στην Κύπρο όπου επιβεβαιώνεται η εκβίαση.

➢ Το ποσό της εκβίασης προσδιορίζεται από τον κ. Φιλιππάκη αργότερα στα 350.000 ευρώ.

➢ Ο κ. Μιωνής αρνείται να ενδώσει στην εκβίαση και αμέσως μετά στοχοποιείται πλήρως με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου. Αποκορύφωμα είναι το πόρισμα δίωξης του για απάτη επί δικαστηρίω με παράνομη απόκρυψη εγγράφου δικαστικής συνδρομής από τη Κύπρο που αθώωνε τον κ. Μιωνή και τους συνεργάτες του.

➢ Από την υπόθεση επιδιώκεται πολιτική στοχοποίηση πέρα του παράνομου οικονομικού οφέλους. Επιχειρείται στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά μέσω του κ. Παπασταύρου.

➢ Το θράσος φθάνει σε τέτοιον βαθμό που ζητείται λίγους μήνες αφού έχει γίνει αρχηγός της ΝΔ ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον κ. Παππά στον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει, ώστε χωρίς στοιχεία να στραφεί ο κ. Παπασταύρου σε βάρος της κας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη εάν θέλει να τύχει εύνοιας. Από τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

➢ Ενώ ο κ. Μιωνής κερδίζει τις υποθέσεις σε βάρος του κ. Φιλιππάκη, με επίδειξη ισχύος ασκείται δίωξη σε βάρος του και καλείται Μάρτιο του 2018 να υπογράψει συμφωνητικό όπου αναλαμβάνονταν υποχρεώσεις από την πλευρά του κ. Φιλιππάκη με την αρωγή του κ. Παπαγγελόπουλου που ήταν εγγυητής και επιβλέπων της τήρησης των δεσμεύσεων του συμφωνητικού ώστε να κλείσουν ανοικτές ποινικές υποθέσεις που δεν μπορούσαν να τύχουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

➢ Ο ίδιος ο κ. Φιλιππάκης παραδέχεται ότι στην επόμενη συνάντηση του Μαϊου το θέμα ήταν η τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων. Δηλαδή ο εγγυητής κ. Παπαγγελόπουλος θα έβλεπε εάν τηρείται η πορεία ανοικτών ποινικών υποθέσεων όπως είχε συμφωνηθεί.

➢ Τελικώς η υπόθεση για εγκληματική οργάνωση αρχειοθετείται πάλι σε χρόνο προεκλογικό και αφού είχε διαφανεί το σχέδιο παραδικαστικής λειτουργίας στην υπόθεση Νovartis.

➢ Οι κκ. Μιωνής και Παπασταύρου δικαιώνονται ποινικά, ο κ. Παπασταύρου και διοικητικά όχι μόνο για  λόγους παραγραφών αλλά και για λόγους ουσίας.

➢ Η υπόθεση Μιωνή – Παπασταύρου για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους συνεργούς του δημοσιογράφους κκ. Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου συνδύαζε πολιτική στοχοποίηση και παράνομο πλουτισμό των εμπλεκομένων.

Στις υποθέσεις Τσατάνη / Αθανασίου αποδεικνύονται πάλι οι συνεχείς παράνομες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις που ήθελε να ελέγχει, όπως Βγενόπουλου, ΜΜΕ, Τράπεζες, Δημοσιογράφου Παπαχρήστου, Λίστα Λαγκάρντ με αρωγή πάλι των δημοσιογράφων κκ. Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη.

Επομένως βάσει των ανωτέρω προτείνεται:

Να μην γίνει κατηγορία, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του ελεγχομένου  αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου για τα ακόλουθα αδικήματα: για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ) διότι καίτοι τα όσα ανέφεραν οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε βάρος των πολιτικών προσώπων απεδείχθησαν ψευδή, υπάρχουν απλές αλλά όχι επαρκείς ενδείξεις για άσκηση δίωξης ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος ήλθε με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή μαζί τους και για το αδίκημα της Πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση κακουργήματος (αρ. 186), καθώς πλέον απαιτείται αμοιβή Από το αποδεικτικό υλικό προέκυψε ότι οι πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην κα Ράικου, την κα Τσατάνη και τον κ. Αθανασίου ήταν σε επίπεδο απειλών και όχι υπόσχεση αμοιβής.

Να ασκηθεί ποινική  δίωξη σε βάρος του ελεγχομένου αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του, όπως αναλυτικά εκτίθενται  στα οικεία κεφάλαια για τα ακόλουθα αδικήματα:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ και συγκεκριμένα με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis με περισσότερες από μια πράξεις να τελέσουν περισσότερα εγκλήματα που τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και συγκεκριμένα ενώ ήταν υπάλληλοι που στα καθήκοντά τους ανάγονταν η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων, εν γνώσει τους εξέθεσαν σε δίωξη κάποιον αθώο και συγκεκριμένα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διαβίβασαν το φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία συνέχισαν να τους ελέγχουν και συνεχίζουν μέρος αυτών να ελέγχουν έχοντας μάλιστα ασκήσει και δίωξη σε βάρος του κ. Λοβέρδου, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα και παράλληλα παρέλειψαν να διώξουν κάποιον ύποπτο και δη τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το έτος 2015.

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ και συγκεκριμένα ότι με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis με περισσότερες από μια πράξεις να τελέσουν περισσότερα εγκλήματα που τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και συγκεκριμένα ενώ ήταν υπάλληλοι που στα καθήκοντά τους ανάγονταν η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων, μεταχειρίστηκαν παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα στις περιπτώσεις τουλάχιστον των κκ. Φρουζή, Μανία, Μανιαδάκη, Βουλκίδη αλλά και των άλλων προστατευομένων μαρτύρων με την παράνομη υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας όπως αναλύεται εκτενώς ανωτέρω και τη χειραγώγηση των καταθέσεων τους.

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος  (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ) και συγκεκριμένα με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis όντας υπάλληλοι με πρόθεση να παραβούν τα καθήκοντα τους με σκοπό να βλάψουν κάποιον άλλον αναφορικώς με τις πράξεις και παραλείψεις τους και συνοπτικά αφορά στην υπαγωγή των μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας, στον τρόπο εξέτασης αυτών, στις επιλεκτικές καταγραφές καταθέσεων τους, στη χρήση συσκευών USB με προδιατυπωμένες καταθέσεις, στη μη άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευομένων μαρτύρων, στη μη αποστολή του φακέλου στη Βουλή των Ελλήνων χωρίς χρονοτριβή, στην απόκρυψη από τη Βουλή των Ελλήνων κατά την αποστολή του φακέλου κρισίμων εγγράφων της δικογραφίας και δη των εγγράφων στις ΗΠΑ, την αλληλογραφία με το FBI ή της αρχειοθετημένης διάταξης για το H1N1 κλπ.

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση  (ΠΚ 259 αυτοτελώς) συγκεκριμένα όντας υπάλληλος και δη Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τη διαφθορά με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα του α) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως Διαφθοράς κας Τουλουπάκη, όπως επακριβώς αναλύεται ανωτέρω β) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως Διαφθοράς κας Ράικου, όπου με απειλές εναντίον της προσπάθησε να της ασκήσει πίεση προκειμένου χωρίς στοιχεία να στείλει το φάκελο στη Βουλή κατά πολιτικών προσώπων και να φτιάξει στοιχεία σε βάρος των πολιτικών προσώπων και όταν αυτή αρνήθηκε να υπακούσει ενορχήστρωσε τη στοχοποίησή της γ) παρεμβαίνοντας στο έργο του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να βλάψει τρίτους σε σειρά υποθέσεων, όπως αναλυτικά περιγράφεται ανωτέρω και δ) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως κας Τσατάνη για να βλάψει τρίτο και μόλις αυτή αρνήθηκε να ενδώσει στις απειλές ενορχήστρωσε την στοχοποίηση της.

5. Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚτου άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019): συγκεκριμένα ότι κατ΄ επάγγελμα με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος και ο εκδότης κ. Ιωάννης Φιλιππάκης παράνομο περιουσιακό όφελος, που προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ, με πρόθεση αποπειράθηκε να εξαναγκάσει με απειλές άλλον και δη τον επιχειρηματία κ.Σάμπυ Μιωνή σε πράξη και δη στην παροχή του ποσού των 350.000 ευρώ, που δεν όφειλε να καταβάλει, από την οποία θα επερχόταν ζημία στην περιουσία του. Οι απειλές συνίσταντο στο ότι θα συνεχίσει αυτός (ο κ. Σάμπυ Μιωνής) και οι συνεργάτες του να υφίστανται παράνομες διώξεις.

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) συγκεκριμένα ότι ως μέλος της Κυβέρνησης και δη Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της διαφθοράς με πρόθεση ζήτησε για τον εαυτόν του και άλλον και δη τον εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη το ποσό που προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ ως αντάλλαγμα που δεν δικαιούνταν για πράξεις και παραλήψεις που ανάγεται στα καθήκοντα του ως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και αντίκεινται σε αυτά, καθώς με αυτό το αντάλλαγμα θα διασφάλιζε να μη συνεχίσουν ο κ. Σάμπυ Μυωνής και οι συνεργάτες του να υφίστανται παράνομες διώξεις, που ο ίδιος  είχε προκαλέσει.

7. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ): για τους ίδιους λόγους

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαίουΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ) και συγκεκριμένα ότι στην Αθήνα και από την ανάληψη των καθηκόντων του έως και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όντας Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με πρόθεση οργανώθηκε με άλλους (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου) προκειμένου να διαπράξουν κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ ζητείται να ελεγχθεί ο ρόλος και άλλων φυσικών προσώπων που ενδεχομένως να έχουν διαδραματίσει συγκεκριμένους ρόλους και ιδίως του Δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν διερευνήθηκε επί της ουσίας η υπόθεση για τη δράση της Novartis

Για παγκόσμια πρωτοτυπία να διατυπώνονται κατηγορίες σε βάρος του πιθανού ηθικού αυτουργού, διότι προκάλεσε σε άλλους, φυσικούς αυτουργούς, κάποια αξιόποινη πράξη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δήλωση του εισηγητή του στην προανακριτική επιτροπή Σπύρου Λάππα. Χωρίς, όπως αναφέρεται, να μην υπάρχουν ούτε τα ονόματα των φυσικών αυτουργών, ούτε οι συγκεκριμένες πράξεις τους, ούτε στοιχεία και πραγματικά περιστατικά που να τεκμηριώνουν τυχόν ευθύνες τους γι αυτά.

Στη δήλωσή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

Οι «ωραίες και όμορφες» στιγμές της Επιτροπής μας συνεχίστηκαν και σήμερα με την εκφώνηση του Πορίσματος της ΝΔ, που ανακάλυψε το μισό Ποινικό Κώδικα σε πράξεις του Δημ. Παπαγγελόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό για πολύ σοβαρές αξιόποινες πράξεις φυσικών αυτoυργών, δηλαδή των Εισαγγελέων Διαφθοράς, τους οποίους διερεύνησαν δύο Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και τα πορίσματά τους δεν έχουν έρθει ποτέ στην Επιτροπή μας, πλην όμως «κάνουν βόλτες» ως διαρροές σε πάμπολλα ΜΜΕ, κυρίως sites. Επισημαίνουμε σύντομα τα εξής: 1ον. H Eπιτροπή μας ποτέ δεν μπόρεσε να ανακοινώσει στον Δημ. Παπαγγελόπουλο ποιες είναι οι συγκεκριμένες πράξεις των φυσικών αυτουργών(Εισαγγελέων Διαφθοράς), πως αποδεικνύονται με βάση ποια συγκεκριμένα και απολύτως προσδιορισμένα πραγματικά περιστατικά, με ποιόν τρόπο ο ηθικός αυτουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος προκάλεσε στους Εισαγγελείς την απόφαση να εκθέσουν σε ποινικές διώξεις τα δέκα πολιτικά πρόσωπα(σημ. πρέπει να προκάλεσε και όχι να ενίσχυσε την απόφαση των αυτουργών, όπως έχει κρίνει ο ΑΠ), για τα οποία τελικά οι Εισαγγελείς Διαφθοράς των οποίων τη βούληση κατεύθυνε ο Παπαγγελόπουλος οδηγήθηκαν σε απόφαση αρχειοθετήσεων για τα επτά από αυτά. Δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος προκάλεσε την απόφαση των Εισαγγελέων για αρχειοθέτηση; Αυτός ήταν ο σκοπός του και αυτή η επιδίωξή του; Αντίθετα: με ποιόν τρόπο ο Παπαγγελόπουλος ως ηθικός αυτουργός προκάλεσε τη βούληση και την απόφαση των Εισαγγελέων που, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, αποφάσισαν αντίθετα με αυτό που υποτίθεται ότι επιδίωξε, δηλαδή αντί για έκθεση σε δίωξη πολιτικών προσώπων την αρχειοθέτηση; Οι Εισαγγελείς βέβαια δεν αποφάσισαν την ποινική τους δίωξη, αλλά η ολομέλεια της Βουλής, ποια λοιπόν έκθεση σε δίωξη προκάλεσαν με την τελική αρχειοθέτηση των επτά δικογραφιών; Σ’ αυτήν την εξέλιξη η πλειοψηφία βρίσκει κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των Εισαγγελέων την οποία τους την προκάλεσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο Δημ. Παπαγγελόπουλος. Πρόκειται για τραγέλαφο που αλληλογρονθοκοπείται από τη Λογική, πέραν των νομικών κανόνων που μειδιούν αδιάκοπα. 2ον. Στο πόρισμα της ΝΔ των 350 σελίδων απουσιάζουν εκκωφαντικά λέξεις όπως «σκάνδαλο Novartis, FBI, τιμολόγηση φαρμάκων, διαφθορά και άλλες συνώνυμες. Δεν ομιλούν για «σκάνδαλο» γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι το πρώτο ούτε το μοναδικό, από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κοινοβουλευτική περίοδος χωρίς να «σκάνε» σκάνδαλα και καταλήστευση δημόσιου πλούτου. Πιπέρι στο στόμα, δεν υπάρχει η λέξη «FBI», γιατί γνωρίζουν τη φράση του Κομφούκιου: «Αν μία μύγα κάθεται στη μουσούδα μίας τίγρης, όποιος πάει να σκοτώσει τη μύγα, είναι βέβαιο ότι δεν θα κατασπαραχθεί η μύγα». Πιπέρι επίσης για τη λέξη «τιμολόγηση φαρμάκων», γιατί γνωρίζουν ότι αυτή είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, και αυτή η απόφαση είναι η βάση του σκανδάλου Novartis, φάρμακα της οποίας εισάγονταν και τιμολογούνταν, όπως και όσο τιμολογούνταν, με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. 3ον. Το πόρισμα της ΝΔ στηρίζει μεγάλο μέρος του σε καταθέσεις υπόδικων(Φρουζής, Μανιαδάκης, Μανίας κλπ)οι οποίοι καταθέτοντας στην Επιτροπή μας ένορκα αρνούνταν συστηματικά όλα όσα η ίδια η Νovartis στον Συμβιβασμό της με τις ΗΠΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ, και τα πρόσωπα αυτά τα επικαλούνται ως αξιόπιστα για να δικαιολογήσουν μία καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δίωξης του πρώην υπουργού, που και η ίδια η κυβέρνηση δείχνει να μην πιστεύει(η εικόνα των κενών κυβερνητικών εδράνων στη Βουλή το επιβεβαιώνει). 4ον. Κουβέντα το πόρισμά τους για τους προστατευόμενους μάρτυρες, αυτούς τους θαρραλέους ανθρώπους που «τόλμησαν» να τεθούν απέναντι σε επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα πλανητικής ισχήος, με κίνδυνο για τη ζωή, την εργασία και την υγεία τη δική τους και των οικείων τους. Τους αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» και εμείς δεν το κρύβουμε, τους το προσφέρουμε με πλήρη συναίσθηση των κινδύνων που διέτρεξαν και, δυστυχώς, διατρέχουν ακόμα. 5ον. Μόνο θλίψη δημιουργεί το γεγονός έκδοσης δύο διαμετρικά αντίθετων πορισμάτων από τους ανώτατους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου(αν τα δημοσιεύματα είναι έγκυρα), παρά το γεγονός ότι είχαν το ίδιο αποδεικτικό υλικό, τους ίδιους μάρτυρες, τους ίδιους ερευνώμενους και ….κατάφεραν να εκδώσουν πορίσματα που το ένα κοιτάει στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Είναι μία κακή στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και αυτή, μαζί με το πολιτικό σύστημα, πρέπει να κοιτάξει βαθιά στο σώμα της για να διορθώσει ό,τι δεν συμβαδίζει με τις σύγχρονες αντιλήψεις απονομής του δικαίου. Και κυρίως δεν συμβαδίζει με τη ΛΟΓΙΚΗ(δεν τιμάει κανένα το γεγονός ότι και το σκάνδαλο Νovartis, όπως και της Siemens, αποκαλύφθηκε από ξένες δικαιϊκές αρχές). 6ον. Η χώρα μας, μία ευρωπαϊκή χώρα και ευνομούμενη πολιτεία υποτίθεται, βιώνει μία θεσμική τραγωδία: καταδιώκονται δημοσιογράφοι που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία και αποκαλύπτουν σκάνδαλα, δεν κρύβουν ρεμούλες, σήψη και διαφθορά, καταμηνύονται Εισαγγελείς γιατί ερευνούν κατά νόμο και σύμφωνα με την ιδιότητά τους και τις αρμοδιότητές τους μία υπόθεση, γιατί γι αυτούς μία υπόθεση είναι, σοβαρή μεν, αλλά υπόθεση, με αποτέλεσμα η εικόνα της χώρα και του πολιτικού μας συστήματος να είναι γκρίζα, όπως γκρίζο είναι και το πέπλο που έχει απλωθεί στην κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες στις οποίες το χέρι μερικών ήταν πολύ μακρύ. Και υπάρχουν ασφαλώς διαχρονικές ευθύνες. Και μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ κανένας δεν έχει αναλάβει δημόσια την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και δεν δήλωσε ότι τιμά και έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αντίθετα την πυροβολούν, την μηνύουν, την απειλούν, την εξυβρίζουν την απαξιώνουν. Τι καταφέρνουν; Με την απαξίωσή της, την πλήρη απαξίωση των θεσμών της χώρας μας. Μπράβο!!! 7ον. Το ωραιότερο: η στάση της ΝΔ απέναντι στα νομικά κείμενα του Συμβιβασμού ΗΠΑ-Novartis καθορίζεται από την «μετάφρασή» τους, και όχι από την ουσία του Συμβιβασμού, στον οποία η Νovartis ΟΜΟΛΟΓΕΙ τα πάντα, όλα όσα η ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ χρόνια τώρα θεωρούσαν ότι ήταν «λάσπη» και «σκανδαλολογία». Ας είναι, scripta manent, εδώ έχουμε σκάνδαλο που αποτιμάται 310 εκ. δολάρια, έγινε την περίοδο 2012-2015(ποιο κόμμα κυβερνούσε; Ποιος ήταν πρωθυπουργός; Ποιοι υπουργοί υγείας;), είχαμε υπερτιμολόγηση φαρμάκων της Novartis (επαναλαμβάνουμε ότι η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ) που ΟΜΟΛΟΓΕΙ η εταιρία(το αρνείται ΜΟΝΟ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ), είχαμε εγκληματική οργάνωση που μέσω αξιωματούχων ασκούσαν επιρροή στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (προφανώς για να κάνει (υπερ)τιμολόγηση των φαρμάκων της εταιρίας διαφορετικά αν δεν γινόταν αυτό δεν θα υπήρχε κανένα σκάνδαλο!!! Και τι λέει η ΝΔ: Ναι έγιναν όλα αυτά, αλλά από τους γιατρούς!!!! Όμως συμβαίνει οι γιατροί να συνταγογραφούν ΜΟΝΟ και όχι να ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝ τα φάρμακα, όχι να εκδίδουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ποια φάρμακα , πότε και πως θα εισαχθούν στην ελληνική αγορά. Εάν δεν μας πιστεύουν ας ψάξουν τα πρακτικά της Εξεταστικής Υγείας να δουν τι λένε δικοί τους άνθρωποι περί αυτού. Τέλος: αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να διατυπώνονται κατηγορίες σε βάρος του πιθανού ηθικού αυτουργού, διότι προκάλεσε σε άλλους, φυσικούς αυτουργούς, κάποια αξιόποινή πράξη, και να μην έχουμε ούτε τα ονόματα των φυσικών αυτουργών, ούτε τις συγκεκριμένες πράξεις τους, ούτε στοιχεία και πραγματικά περιστατικά που να τεκμηριώνουν τυχόν ευθύνες τους γι αυτά. ΄Ετσι μείναμε με τον ηθικό αυτουργό …στο χέρι!! Εύγε!! Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΚΙΝΑΛ: Παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα ίδια 8 αδικήματα που προτείνει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Ν.Δ., εισηγείται και το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που επιχείρησε να σπιλώσει Έλληνες πολιτικούς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

Το συμπέρασμα από το έργο της προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για την σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην αν. Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Παραδικαστικό  κύκλωμα που επιχείρησε να σπιλώσει Έλληνες πολιτικούς.

Η προανακριτική επιτροπή κλήθηκε να αντιμετωπίσει φαινόμενα συνύπαρξης δικαστικής και πολιτικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή,  απάντησαν καθαρά.

Και σκάνδαλο –και σκευωρία.

Γιατί υπήρχε -και το αποκαλύψαμε- το σκάνδαλο στο φάρμακο, και ειδικά το σκάνδαλο Novartis.

Το σκάνδαλο του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης από την Κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αντίθετα η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτέλεσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 2009, με μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το φάρμακο.

Με τολμηρές πολιτικές αποφάσεις που δεν ήταν «αναίμακτες» αφού τα συμφέροντα εγχώρια και πολυεθνικά αντιδρούν λυσσαλέα, έχοντας ορισμένες φορές και σιγοντάρισμα από πολιτικές δυνάμεις.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι η συγκάλυψη των αθέμιτων πρακτικών της Novartis. απέκλεισε ως τώρα την Ελλάδα από οικονομικές αποζημιώσεις με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, Ευαγγελίας Λιακούλη, Δημήτρη Μπιάγκη προτείνεται:

1.  Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα αδικήματα

α)της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών β) της ηθικής αυτουργίας σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών γ) της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δ) της παράβασης καθήκοντος ε) της κακουργηματικής εκβίασης στ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου ζ) της δωροληψίας υπαλλήλου η) της οργάνωσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περίπτωση συμμορίας

2.  Να ανακοινωθούν ( άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για ενδεχόμενη τέλεση σειράς κακουργημάτων και πλημμελημάτων, κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Επικούρων Εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

3.  Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ)στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για την ενδεχόμενη τέλεση σειράς  εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τράκα και Γιάννας Παπαδάκου.

4.  Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενέχεται με οποιοδήποτε τρόπο στην ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ