Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Το προεδρείο της Ένωσής Δικαστών ρίχνει το γάντι στην πλειοψηφία: Έκτακτο ΔΣ με θέμα άμεσες «εκλογές»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το προεδρείο της Ένωσής Δικαστών ρίχνει το γάντι στην πλειοψηφία: Έκτακτο ΔΣ με θέμα άμεσες «εκλογές»

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων για διοργάνωση εκλογών , συγκαλεί το επόμενο Σάββατο 30 Μαΐου, το προεδρείο (Χριστ. Σεβαστίδης, Παντ. Μποροδήμος) ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στην πλειοψηφία των 9 μελών του συμβουλίου.

Η σύγκληση έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να αναβάλλει τη διενέργεια των εκλογών λόγω κορονοϊού και να ζητήσει ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο.  Κίνηση που προκάλεσε ισχυρή αντίδραση από το προεδρείου που μίλησε για «πραξικόπημα».

Σε κάθε περίπτωση η «διαμάχη» στο εσωτερικό της Ένωσης είναι σφοδρή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Παρακαλείσθε να παραστείτε στηv έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού, που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00΄, στο Αμφιθέατρο του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίριο 13, αίθουσα 106, 1οςόροφος)  με θέμα:

 Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ, ενόψει των νέων δεδομένων που έχουν μεσολαβήσει από το ΔΣ της 14ης Μαΐου 2020 και συγκεκριμένα:

1) της δήλωσης του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή ότι «έρχονται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές στο τέλος του επόμενου μήνα»

 2) της προκήρυξης αρχαιρεσιών σε πολλά άλλα Σωματεία και σε Οργανισμούς- Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά στα Α.Ε.Ι. για ανάδειξη μελών ΔΕΠ, στα Νοσοκομεία, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,

3) της σύγκλησης όλων των Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της Χώρας εντός του Μαΐου,

4) της επαναλειτουργίας των θρησκευτικών ναών, των εμπορικών καταστημάτων, των σχολείων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων, των καταστημάτων εστίασης,

5) της πλήρους επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας από τα τέλη Ιουνίου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ