Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Το Πρωτοδικείο ακύρωσε πρόστιμο από τον ΣΕΠΕ σε ξενοδοχείο για “ανασφάλιστη εργαζόμενη”

Πριν την αποχώρηση της από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, κατέφθασε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και θεώρησε ότι η συγκεκριμένη κυρία εργαζόταν στην επιχείρηση και την κατέγραψε στο δελτίο ελέγχου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Πρωτοδικείο ακύρωσε πρόστιμο από τον ΣΕΠΕ σε ξενοδοχείο για “ανασφάλιστη εργαζόμενη” freepik

Ακυρώθηκε το πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ που είχε επιβληθεί για ανασφάλιστο εργαζόμενο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ξενοδοχειακή εταιρεία της Ρόδου, με απόφαση του 1ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ειδικότερα τον τέταρτο λόγο της προσφυγής της εταιρείας που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι το πρωί της ημέρας του ελέγχου η αλλοδαπή που εφέρετο σαν εργαζόμενη προσήλθε στην έδρα της επιχείρησης για να υποβάλει αίτηση για εργασία, μιας και ουδέποτε είχε απασχοληθεί στο παρελθόν.

Η ίδια εξήγησε, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ότι διέμενε στην πόλη της Ρόδου, στο Ροδίνι και τη δεδομένη στιγμή εργαζόταν ως καθαρίστρια στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου σε εταιρεία καθαρισμού και ήθελε να απασχοληθεί στην επιχείρηση η οποία ήταν πολύ κοντύτερα στο σπίτι της σε σχέση με το αεροδρόμιο. Μάλιστα, συμπλήρωσε επί τόπου και την υπό ιδία ημερομηνία προσαγόμενη αίτηση εργασίας την οποία και υπέβαλε στην οποία και αναφέρονται όλα τα προσωπικά της στοιχεία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εσφαλμένα την κατέγραψε στους εργαζόμενους της επιχείρησης

Η πρακτική αυτή συνηθίζεται και μετά την υποβολή αίτησης για εργασία ακολουθεί συνέντευξη με τον προσωπάρχη του ξενοδοχείου και συζήτηση με την προϊσταμένη καθαριότητας, ώστε να κριθεί αν ο κάθε αιτούμενος εργασία καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης.

Ρόδος

freepik

Πριν την αποχώρηση της από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, κατέφθασε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και θεώρησε ότι η συγκεκριμένη κυρία εργαζόταν στην επιχείρηση μαζί με τους υπόλοιπους δεκατρείς εργαζόμενους και την κατέγραψε στο δελτίο ελέγχου.

Ακριβώς λόγω του ό,τι δεν κλήθηκαν να παράσχουν εξηγήσεις πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης, εκδόθηκε η πράξη στην οποία εσφαλμένως γίνεται αναφορά ότι τη δεδομένη στιγμή του ελέγχου απασχολούσε την γυναίκα ως καμαριέρα.

Μάλιστα στη συνέχεια, η εν λόγω κυρία δεν προσελήφθη από την επιχείρηση, μιας και δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία ως καμαριέρα αλλά ως απλή καθαρίστρια δημοσίων χώρων.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού της εταιρείας ζητήθηκε από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και ελήφθη εισαγγελική παραγγελία προς τον ΕΦΚΑ, με την οποία διατάχθηκε να χορηγήσει αντίγραφο της ατομικής καρτέλας της. Πράγματι ο ΕΦΚΑ Ρόδου σε εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας χορήγησε αντίγραφο του μηχανογραφημένου φακέλου της, από τον οποίο σαφώς προκύπτει ότι η εν λόγω αλλοδαπή απασχολήθηκε καθ´ όλο το έτος 2016 σε εταιρεία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και συνεπώς δεν θα ήταν δυνατόν να απασχολείται στο ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ