Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Το “Λευκό Βέλος” συγκρούστηκε με αγελάδα και εκτροχιάστηκε λίγο πριν την Τιθορέα – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, ζητήθηκε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν στην Οινόη, λόγω νέου προβλήματος που παρουσιάστηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το “Λευκό Βέλος” συγκρούστηκε με αγελάδα και εκτροχιάστηκε λίγο πριν την Τιθορέα – ΦΩΤΟ lamiareport.gr

Νέο περιστατικό με “Λευκό Βέλος” και διπλή ταλαιπωρία στη Φθιώτιδα για τους επιβάτες από Λαμία που επέλεξαν το τρένο (1521) για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, η αμαξοστοιχία αναχώρησε με μικρή καθυστέρηση από Λιανοκλάδι για να πάει Τιθορέα μέσω της παλιάς γραμμής, ωστόσο τα βάσανα των επιβατών μόλις είχαν αρχίσει.

Στο ύψος του Ελευθεροχωρίου το τραίνο παρέσυρε αγελάδα, η οποία ανεξέλεγκτη έβοσκε στην περιοχή!

Φθιώτιδα τρένο

lamiareport.gr

Έτσι το ταξίδι που σε κανονικές συνθήκες θα κρατούσε 1 ώρα και 4 λεπτά, πήρε παράταση μισής και πλέον ώρας. Αυτό θα συνέβαινε βέβαια αν όλα συνέχιζαν ομαλά, πράγμα που δεν έγινε! Δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από το Σταθμό της Τιθορέας, το τραίνο εκτροχιάστηκε, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχαν γυρίσει τα κλειδιά στην παλιά γραμμή, με αποτέλεσμα το τραίνο να ακινητοποιηθεί .

Με ευθύνη της Hellenic Train σύμφωνα με καταγγελίες, οι επιβάτες, ανάμεσά τους παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι, έπρεπε να μετακινηθούν με τα πόδια ώστε να φτάσουν στο σταθμό.

Φθιώτιδα τρένο

lamiareport.gr

Φθιώτιδα τρένο: Δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στην Οινόη

Μάλιστα μετά από πολλά τηλεφωνήματα η υπεύθυνη εταιρία, έδωσε εντολή στο «λευκό βέλος» να σταματήσει στην Τιθορέα και να επιβιβάσει μόνο όσους ταξιδιώτες είχαν προορισμό για Αθήνα. Όσοι πιθανόν είχαν προορισμό άλλον σταθμό, έπρεπε να περιμένουν την επόμενη αμαξοστοιχία που θα έφευγε από το Λειανοκλάδι μετά τις 11:00’.

Φθιώτιδα τρένο

lamiareport.gr

Να σημειώσουμε τέλος ότι το «Βέλος» είχε φτάσει στο σταθμό Τιθορέας και περίμενε τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, καθώς δεν ήταν εύκολο για όλους να καλύψουν τη συγκεκριμένη απόσταση.

Επίσης σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λίγο πριν τις 11:00′ το πρωί, τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν στην Οινόη, λόγω νέου προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν επιβάτες του  «Λευκού Βέλους», την Πέμπτη, στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τομέαρχες Υποδομών και Μεταφορών και Έρευνας και Τεχνολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Σαρακιώτης, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Ο νέος εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, έξω από την Τιθορέα αυτή τη φορά, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε.  Ότι ο σιδηρόδρομος έχει καταρρεύσει με ευθύνη των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή. 200 επιβάτες, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, έγιναν σήμερα μάρτυρες αλλά και θύματα της τριετούς πολιτικής αποδιοργάνωσης και καταστροφής. Δεν είναι οι πρώτοι. Δυστυχώς, δεν θα είναι και οι τελευταίοι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΟΣΕ, εκτός από μια συγγνώμη, οφείλουν και εξηγήσεις για τη νέα αστοχία στα «κλειδιά» και για το αν λειτούργησε η τηλεδιοίκηση».

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ