Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Το Σάββατο 25/4 η προβολή της “Αντιγόνης” από το Φεστιβάλ Αθηνών (Youtube)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Σάββατο 25/4 η προβολή της “Αντιγόνης” από το Φεστιβάλ Αθηνών (Youtube)

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών προβάλει δωρεάν τις παραστάσεις του, με πρώτη την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, το Σάββατο 25 Απριλίου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών στο YouTube από τις 7 το απόγευμα και για 24 ώρες συνολικά.

Η πρωτοβουλία με την δωρεάν προβολή επιλεγμένων βιντεοσκοπημένων παραστάσεών του μέσω διαδικτύου του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό» που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ελληνικού κοινού κατά την διάρκεια της καραντίνας αλλά και στην ενίσχυση του εγχώριου πολιτιστικού στίγματος.

Το πρόγραμμα των ελεύθερων προβολών, το οποίο θα περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου και χορού αλλά και μεγάλες συναυλίες που φιλοξενήθηκαν στο παρελθόν στους κόλπους του Φεστιβάλ, ξεκινά το Σάββατο 25 Απριλίου με την με παράσταση της «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε το 2006 και το 2007 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.

Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη), Λευτέρης Βογιατζής (Κρέοντας), Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας), Νίκος Κουρής (Αίμονας), Αγλαΐα Παππά (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Άγγελος), Νικόλας Παπαγιάννης (Ευρυδίκη) και Ρηνιώ Κυριαζή (Εξάγγελος).

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου

«Το ζωντανό Θέατρο, η Μουσική, ο Χορός δεν κινδυνεύουν από αυτές τις βραχύβιες λύσεις ανάγκης για τις διψασμένες μας ψυχές. Σας προσφέρουμε ορισμένες ξεχωριστές στιγμές από την Ιστορία μας, με την ελπίδα να ανταμώσουμε σύντομα στα Θέατρά μας» σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου η οποία συμμετείχε στην προετοιμασία της «Αντιγόνης» , μια παράστασης με την οποία, όπως υπογραμμίζει, έχει βαθύ προσωπικό δεσμό: «Εργάστηκα στην εξάμηνη προετοιμασία της, το 2006, και την είδα να γεννιέται από την πρώτη-πρώτη συντακτική ανάλυση του αρχαίου κειμένου, άγουρη εγώ, να ξαναβουτάω στα Αρχαία του Λυκείου, μέχρι το αποθεωτικό χειροκρότημα στην Επίδαυρο. Μια εμπειρία ζωής, που με καθόρισε. Μια παράσταση χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν. Ελπίζουμε να απολαύσετε την απεικόνισή της, έτσι όπως ταξίδεψε στον Χρόνο, για να (ξανα)γευτείτε την πραγματικά σπάνια αύρα της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ