Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Το σπίτι στο Σούνιο και οι αγωγές Τσίπρα στα ΜΜΕ – Θα διαθέσει την αποζημίωση στους δημοσιογράφους

Στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων της ενημέρωσης δηλώνει πως θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας το ποσό της αποζημίωσης (εάν του επιδικαστεί) από την αγωγή κατά ΜΜΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το σπίτι στο Σούνιο και οι αγωγές Τσίπρα στα ΜΜΕ – Θα διαθέσει την αποζημίωση στους δημοσιογράφους

Προσπάθεια απαξίωσής του στον ελληνικό λαό διακρίνει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην αγωγή που κατέθεσε δια των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Θανάση Καμπαγιάννη.

Υπογραμμίζοντας την ιδιότητά του ως «βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2012 με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019», ο κ. Τσίπρας επανέρχεται στο θέμα της βίλας στο Σούνιο, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα απέκτησε χωρίς συμβόλαια και προχώρησε σε ανακατασκευή.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε και έχει στα χέρια του το dikastiko.gr, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί εκατομμύρια ευρώ δηλώνει πως θα τα αποδώσει στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης».

Σε κάθε περίπτωση στην αγωγή του διεκδικεί μόνον από ένα μέσο ενημέρωσης το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ – ενώ καταφέρεται και κατά άλλων – και στην ανακοίνωσή του θέτει και ρήτρα για επιβολή αποζημίωσης 10.000 ευρώ για κάθε φορά που το όνομά του αναφέρεται σε συκοφαντικά – όπως τα χαρακτηρίζει – δημοσιεύματα.

Ο ίδιος σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε προς τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και σημεία της οποίας παρουσιάζει το dikastiko.gr, αλλά και σε δημοσιογράφους άλλων μέσων όπως «ΤΑ ΝΕΑ», μιλάει για «πολιτική σπίλωση» μέσω «της κατασκευής ισχυρισμών, οι οποίοι είναι απολύτως ψευδείς και βλαπτικοί για την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς και την διάδοση αυτών των συκοφαντικών ισχυρισμών με τον ‘’βομβαρδισμό’’ αναγνωστών και τηλεθεατών με άφθονη λασπολογία, που οργανώθηκε με ‘’επιτελική’’ δεξιοτεχνία».

Όπως αναφέρει η αγωγή η «επίμαχη ανάρτηση του εναγόμενου βρίθει ψευδών ισχυρισμών» και στην αγωγή σπεύδει να εξηγήσει για την ενοικίαση και ανακατασκευή της βίλας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ