Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε αθώο τον Ηλία Κασιδιάρη για δημόσια υποκίνηση βίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δίκη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στην εξωτερική φρουρά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε αθώο τον Ηλία Κασιδιάρη για δημόσια υποκίνηση βίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων Κασιδιάρης

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε αθώο τον Ηλία Κασιδιάρη, φυλακισμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για δημόσια υποκίνηση βίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο με ανάλογη πρόταση Εισαγγελέα της έδρας, θεωρώντας ότι υπήρχε έκφραση γνώμης – άποψης που δεν υπερέβη το όριο της νομιμότητας. Επίσης δέχτηκε ότι δεν υπήρχε διασπορά ψευδών ειδήσεων γιατί το συγκεκριμένο διάστημα υπήρχε μεταναστευτικό ρεύμα.

Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δίκη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στην εξωτερική φρουρά.

Η συνήγορος του, Βασιλική Πανταζή, τόνισε στην αγόρευσή της ότι «πρόκειται κατά κόρον για πολιτικές αναφορές που χρησιμοποιούνταν από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσαν δημόσιες προτροπές».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, λίγα 24ωρα μετά την αποφυλάκιση με όρους του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα που υπέβαλε ο καταδικασθείς για μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ