Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

To ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη στη δίκη όταν ο 6ος κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις σπουδές του: “Το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο” – ΒΙΝΤΕΟ

“Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά”, λέει ο 6ος κατηγορούμενος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
To ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη στη δίκη όταν ο 6ος κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις σπουδές του: “Το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Συνεχίζεται και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού όπως έγραψε το dikastiko.gr

Ενώπιον της έδρας βρέθηκε ο 6ος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, ηλικίας 23 ετών.

Δίκη για δολοφονία Άλκη: “Το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο” ξέσπασε η μητέρα του 19χρονου

Προς το τέλος της απολογίας του αναφέρθηκε στις σπουδές του στη Γεωπονική τις οποίες και συνεχίζει μέσα από τη φυλακή, μέσω διαδικτύου.

Αφορμή για την αναφορά που έκανε ο 6ος κατηγορούμενος, στάθηκε η σύνογορός του, Κική Μπακιρτζίδου, η οποία ρώτησε την πρόεδρο της έδρας εάν θα ήθελε να μάθει για τις σπουδές του.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η μητέρα του 19χρονου που παρακολουθεί τη δική, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την αγανάκτηση της και ξέσπασε ακούγοντας τον 6ο κατηγορούμενο να μιλά για τις σπουδές του.

“Μόνο το δικό μου παιδί δεν θα πάρει πτυχίο, άφησε στη μέση τις σπουδές του”, αναφώνησε. Μερικοί από τα ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

“Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά”, λέει ο 6ος κατηγορούμενος

Νωρίτερα ξεκινώντας την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου για την παρουσία του στο συμβάν

“Εκείνη τη μέρα ήμουν έως το απόγευμα στη σχολή και μετά βγήκαμε με τον φίλο μου, έναν εκ των κατηγορουμένων. Άλλος κατηγορούμενος τον πήρε τηλέφωνο για να πάμε στον σύνδεσμο. Είχα ξαναπάει μια δυο φορές. Ήταν 23:30 η ώρα. Δεν κάτσαμε πολύ ώρα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι εκεί. Γνώριζα κάποιους, όχι όλους. Είχε και άλλα άτομα που δεν τα ήξερα. Εκεί μάθαμε ότι έγινε επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με Αρειανούς. Συζητιέται αν θα πάμε στη Χαριλάου και να βρούμε οπαδούς του Άρη. Κατάλαβα ότι θα τους κυνηγούσαμε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο. Δεν το σκέφτηκα καλά. Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ”.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος περιέγραψε πώς έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη. “Ένας εκ των κατηγορουμένων κάτι είπε στα παιδιά που ήταν στα σκαλάκια. Δεν το άκουσα γιατί ήμουν μέσα στο αμάξι. Ξεκίνησε η φασαρία, υπήρξε χαμός. Μετά από λίγο διέκρινα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά. Μετα από λίγο κατεβήκαμε και εμείς από το αμάξι μας. Πήρα τον σιδερένιο σωλήνα έκανα 2-3 βήματα και γύρισα πίσω. Φοβήθηκα. Άφησα τον σωλήνα και περίμενα δίπλα στο αμάξι. Όταν ξεκίνησε η φασαρία μόνο τον 2ο κατηγορούμενο διέκρινα”, είπε κατά την απολογία του.

Ο 6ος κατηγορούμενος έδωσε λεπτομέρειες για το που βρίσκονταν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων. Όπως είπε, μερικοί από αυτούς δεν συμμετείχαν στο συμβάν, ενώ κατονόμασε εκείνους που είδε να είναι στα σκαλιά. “Άκουγα φωνές και κραυγές, δεν μπόρεσα να διακρίνω ακριβώς. Είδα το ξύλο σηκωμένο στον αέρα. Μετά έμαθα ποιος το κρατούσε. Μετά τους είδα να γυρνάμε πίσω στα αμάξια. Είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν και να βρίζουν”, είπε.

“Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου”

Στη συνέχεια, ο 6ος κατηγορούμενος μίλησε για την επόμενη ημέρα της δολοφονίας και το πώς ένιωσε όταν έμαθε τι ακριβώς έκαναν το προηγούμενο βράδυ.

“Είδα σίγουρα ένα τσεκούρι. Μου είπαν ότι έγινε χοντράδα και κάποιο παιδί χτυπήθηκε. Εγώ φοβήθηκα. Την άλλη μέρα έμαθα τι έγινε. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μίλησα με έναν εκ των κατηγορουμένων και του είπα είδες τι έγινε; Δεν ήξερα πώς θα το πω στους γονείς μου. Σκεφτόμουν τι να κάνω. Ήμουν κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Δεν μιλούσα με κανέναν, δεν πήγαινα στα μαθήματα της σχολής μου. Είχα στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Ο 10ος κατηγορούμενος μου είπε ότι είχε το δρεπάνι. Μακάρι να μην έπαιρνα ποτέ την απόφαση να πάω. Στο μυαλό μου είχα ότι θα πάμε να τους κυνηγήσουμε”, τόνισε.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε η κ. Εισαγγελέας και του έθεσε ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι συνήθιζε να κρατά όπλα, καθώς 2 μήνες πριν τη δολοφονία του Άλκη, ο 6ος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή, συγκεκριμένα μαχαίρι.

“Ήταν ένα μικρό μαχαίρι. Το είχα μαζί μου γιατί με είχαν κλέψει”, απάντησε ο 23χρονος.

Έπειτα ερωτήθηκε για τον σωλήνα που πήρε από τον σύνδεσμο το βράδυ της δολοφονίας.

Η κ. Εισαγγελέας αναφέρθηκε στο βράδυ της δολοφονίας, λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση. “Είμαι σίγουρος ότι ο 2ος ήταν αυτός που μου έκανε νόημα. Οι άλλοι μπερδεύτηκαν που είπαν ότι ήταν ο 1ος”, είπε ο 23χρονος.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε τη στιγμή που ο ίδιος πήγε στο πορτ μπαγκάζ για να πάρει τον σιδερένιο σωλήνα ο 6ος κατηγορούμενος σημείωσε: “Είπα ψέμματα στους άλλους ότι δεν μπορούσα να ανοίξω στο πορτ μπακάζ γιατί ντρεπόμουν”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ