Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Τώρα ζητάει συγγνώμη η 36χρονη καθηγήτρια που αποπλάνησε τον 13χρονο– Τι δηλώνει η υπεράσπισή της για τις καταγγελίες

Προτεραιότητα η προστασία του 13χρονου ανηλίκου . Αυτό απαντάει η καθηγήτρια που δεν αρνείται τις πράξεις της, ζητώντας συγγνώμη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τώρα ζητάει συγγνώμη  η 36χρονη καθηγήτρια που αποπλάνησε τον 13χρονο– Τι δηλώνει η υπεράσπισή της για τις καταγγελίες

Ως «Ασπίδα προστασίας» επιχειρεί να βάλει  τον 13χρονο ανήλικο, σε βάρος του οποίου κατηγορείται για αποπλάνηση η 36χρονη καθηγήτρια, θέλοντας να  απαντήσει στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται σύμφωνα με το δικηγόρο της η 36χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για την αποπλάνηση 13χρονου ανηλίκου στον οποίο παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο «Απόστολος Γ. Κόντος & Συνεργάτες», που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη ενώπιον της16ης Ανακρίτριας για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου και  κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, προτεραιότητα είναι το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου.

Χωρίς να αρνείται τις πράξεις της, στην υπερασπιστική της γραμμή αφενός δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη που έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένεια του με τη συμπεριφορά της, αφετέρου τονίζεται πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού Δικαίου.

«Η ποινική αξιολόγηση της ωστόσο αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της» σημειώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

“Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα.

Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου, αφορμή μερίδα δημοσιευμάτων που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση επισημαίνεται ότι:

– Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της.

– Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη που έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένεια του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του.

– Ο ρόλος της υπερασπιστής είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου.

– Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγηση της ωστόσο αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της.

– Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων:

Μετά τιμής,

Απόστολος Κόντος”

Διαβάστε τι έγραψε το dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ