Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

“Τοξοβόλος”: Ο ρόλος “κλειδί” 25χρονου συνεργού του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Τοξοβόλος”: Ο ρόλος “κλειδί” 25χρονου συνεργού του

Την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης χωρίς όνομα, που φέρεται να είχε δημιουργήσει ο “τοξοβόλος”, ψάχνουν εκ νέου στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που πηγαίνουν τις έρευνες βήμα βήμα.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το σπίτι “ασφαλείας” που είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία η φίλη του “τοξοβόλου” από την Θεσσαλονίκη – και συνελήφθη μαζί του στην Παρασκευή – είναι ένα πρώτο βήμα στις έρευνες, όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί. Ωστόσο, το γεγονός πως το διαμέρισμα είχε αδειάσει από σημαντικά στοιχεία, δείχνει αν μη τι άλλο πως υπάρχει ακόμα ένας ενεργός βραχίονας της οργάνωσης δίχως όνομα.

Πρόκειται για τον νεαρό που μίσθωσε τον ιδιώτη που θα καθάριζε το διαμέρισμα “ασφαλείας”, εν αγνοία του βέβαια πως το συγκεκριμένο σπίτι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει σχέση με ένοπλη οργάνωση.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί που έχουν εντοπίσει το σημείο του ραντεβού του ιδιώτη με τον 25χρονο άγνωστο άνδρα, ψάχνουν περιμετρικά την περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάμερες που ίσως έχουν “συλλάβει” τον νεαρό την ώρα που προσέρχεται στο ραντεβού.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν επεκταθεί τόσο στην Αρκαδία, όσο και στην Χαλκιδική, καθώς τα ταξίδια που έκανε ο τοξοβόλος μαζί με τους συνεργούς του σε αυτές τις περιοχές ήταν συχνά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους εικόνες από το drone που βρέθηκε στο διαμέρισμα “ασφαλείας” στα Πατήσια, όπου διαφαίνονται τοπία τόσο από την Τρίπολη Αρκαδίας, όσο και από την Αρναία Χαλκιδικής.

Η αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα

Εκτός από την εκτίμηση που κάνουν οι αστυνομικοί, πως οι τρομοκράτες κατέγραφαν την περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια ληστεία, προβαίνουν και σ’ άλλο ένα συμπέρασμα που αν αποδειχθεί αληθινό, τότε αλλάζει τα δεδομένα στο λεγόμενο “Ελληνικό αντάρτικο Πόλης”.

Αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο φέρονται να έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θέλει τον “τοξοβόλο” και τους συνεργούς του να εκπαιδεύονταν στην χρήση του drone, προκειμένου να παρακολουθούν υποψήφιους στόχους από μακριά και έτσι να μην γίνονται αντιληπτοί, από τον ίδιο το στόχο και ενδεχομένως από την ασφάλεια του.

Το συμπέρασμα αυτό αν μη τι άλλο τρομάζει τους Αστυνομικούς, καθώς από την στιγμή που το σκέφτηκε ο “τοξοβόλος”, γιατί να μην το σκεφτούν κι άλλοι υποψήφιοι για το “ένοπλο μονοπάτι”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ