Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία: Χάρτης – πρόκληση με την μισή Ελλάδα υπό τουρκική κατοχή – Αρχίζουν αύριο οι διερευνητικές επαφές στην Αθήνα

Στον χάρτη που δημοσίευσε ισλαμιστικό περιοδικό απεικονίζονται η μισή Ελλάδα, τα μισά Βαλκάνια και το βόρειο Ιράκ υπό τουρκική κατοχή, εν όψει του 2023 δηλαδή της100ης επετείου ίδρυσης του Τουρκικού Κράτους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τουρκία: Χάρτης – πρόκληση με την μισή Ελλάδα υπό τουρκική κατοχή – Αρχίζουν αύριο οι διερευνητικές επαφές στην Αθήνα

Έναν προκλητικότατο χάρτη-πρόκληση με τη μισή Ελλάδα υπό τουρκική κατοχή δημοσίευσε ισλαμιστικό περιοδικό, το οποίο υποστηρίζει φανατικά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη του ισλαμιστικού περιοδικού «Misvak» απεικονίζονται η μισή Ελλάδα, τα μισά Βαλκάνια και το βόρειο Ιράκ υπό τουρκική κατοχή.

«Αν είναι να ζωγραφιστεί ένας χάρτης, εμείς θα τον ζωγραφίσουμε» σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση στο twitter μαζί με το πρόσωπο του Τούρκου πρόεδρο και τη χρονολογία 2023, της συμπλήρωσης, δηλαδή, 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

62ος κύκλος διερευνητικών

Αύριο Τρίτη φιλοξενείται στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας, χωρίς η ελληνική πλευρά να έχει ανακοινώσει για λόγους ασφαλείας τον τόπο της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών αλλά και το μέρος όπου θα καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία.

Της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείται ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης και της τουρκικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Η ελληνική κυβέρνηση και διπλωματία επιμένει σταθερά να υπογραμμίζει τον διερευνητικό χαρακτήρα των συναντήσεων σε αντίθεση με την Άγκυρα που επιδιώκει να δώσεις στις συνομιλίες αναβαθμισμένο πολιτικό χαρακτήρα.

Μάλιστα την Τετάρτη οι πολιτικές διαβουλεύσεις θα γίνουν μεταξύ του υπηρεσιακού γενικού γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Πάντως προ ημερών η κυβερνητική εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά, άφησε να εννοηθεί ότι αυτού του είδους οι «πολιτικές διαβουλεύσεις» πάντα γίνονταν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν πολιτική αναβάθμιση του χαρακτήρα των διερευνητικών συνομιλιών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ