Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Τουρκία: Διάβημα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα κατέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

Ο πρέσβης της Ελλάδας, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε την Τετάρτη και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό ΥΠΕΞ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τουρκία: Διάβημα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα κατέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα eurokinissi

Κορυφώνει την αντίδρασή της η Ελλάδα για το περιστατικό σχετικά με την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Τζιτζικώστας

eurokinissi

Όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο “Έθνος” ο πρέσβης της Ελλάδας, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε χθες και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό ΥΠΕΞ για το περιστατικό. 

Μετά την προφορική διαμαρτυρία του την ημέρα του περιστατικού, το ελληνικό ΥΠΕΞ -δια του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα- επέδωσε και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Άρνηση εισόδου στον Τζιτζικώστα

eurokinissi

Άρνηση εισόδου στον Τζιτζικώστα: Το παρασκήνιο που μεταδίδει η εφημερίδα Κορκουσούζ

Η τουρκική εφημερίδα «Κορκουσούζ» σε ρεπορτάζ της για το περιστατικό αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο λύθηκε τελικά το ζήτημα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα με την παρέμβαση της ΕΕ και επικρίνει τις τουρκικές Αρχές για το θέμα που εξέθεσαν για άλλη μια φορά διπλωματικά την Άγκυρα.

«Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνήματα τόσο στο ελληνικό όσο και στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Τελικά, παρενέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια εξέχουσα προσωπικότητα από το Βέλγιο τηλεφώνησε προσωπικά στο Τ/ΥΠΕΞ για να τους ενημερώσει ότι ο Έλληνας κυβερνήτης που ήρθε στην Τουρκία εργαζόταν για τα τοπικά συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ήταν απαράδεκτο να κρατείται ένα τέτοιο άτομο από την αστυνομία διαβατηρίων.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία της Σμύρνης και μετά από αναμονή 6 ωρών, είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στην Τουρκία. Είναι τόσο απλό. Αποδεικνύεται ότι ένας Έλληνας αξιωματούχος, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρατήθηκε στην πύλη για 6 ώρες λόγω “ομοιότητας ονόματος”. Θα το πίστευε κανείς αυτό;

Ίσως οι σχέσεις να ήταν καλύτερες αν δεν ήταν τόσο διαταραγμένες μερικές φορές. Επιπλέον, δεν θα βρισκόμαστε στη διπλωματική κατάσταση να μας επικρίνουν», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ