Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ – ΒΙΝΤΕΟ

O Μεσούτ Γιλμάζ διετέλεσε αρχηγός κόμματος και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τουρκία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας από τους πιο σημαντικούς Τούρκους πολιτικούς, πέθανε σε ηλικία 73 ετών σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

 

Την είδηση μετέδωσε η Γενί Σαφάκ με έκτακτη ενημέρωση καθώς και άλλα ΜΜΕ της Τουρκίας που το ένα μετά το άλλο σπάνε την κανονική τους ροή.

Το έκτακτο της Sabah

 

Ο Αχμέτ Μεσούτ Γιλμάζ γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1947. Διατέλεσε αρχηγός κόμματος και τρεις φορές Πρωθυπουργός της χώρας της Τουρκίας.

 

Ο Μεσούτ Γιλμάζ ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας». Έγινε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Οζάλ. Από την εκλογή του Οζάλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το νέο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ.

 

Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Παρέμεινε για λίγο Πρωθυπουργός. Ξαναέγινε το 1996 και ξανά την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε και επιδιώκει να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ