Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με όρους πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με όρους πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Eurokinissi

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη-ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι κατηγορίες που του αποδίδονται

Από τον Εισαγγελέα του έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και πλημμεληματική δίωξη για ανθρωποκτονία, βαριά σωματική βλάβη και ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ διώκεται επίσης και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς ήταν στην επιτροπή που άναψε το «πράσινο φως» για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση και ενώ δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο που είχε θέσει ο ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.

Τραγωδία στα Τέμπη

Eurokinissi

Μετά και τη σημερινή απολογία, κλείνει ένας κύκλος που αφορούσε την εξέταση στελεχών του ΟΣΕ και το ρόλο τους στα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Πλέον το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διερεύνηση τυχών ευθυνών από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στο σκέλος της υλοποίησης της σύμβασης «717» που αφορούσε την τοποθέτηση συστημάτων για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.  Συστήματα τα οποία σύμφωνα και με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που εμπεριέχονται στη δικογραφία, δεν υπήρχαν το βράδυ της τραγωδίας.

Πριν από ενδεχόμενες νέες ποινικές διώξεις όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες ενέργειες στο στάδιο της ανάκρισης αφορούν την εξέταση του υλικού που έχει να κάνει με την εμπορική αμαξοστοιχία και το ενδεχόμενο ύπαρξης παράνομων ουσιών που συνέβαλαν στην έκρηξη και στη φωτιά μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί βιντεοσκοπικό υλικό και θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία από τον τόπο του δυστυχήματος και από τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών που φυλάσσονται σε ειδικό χώρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ