ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τραγωδία στο Μάτι: “Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης – Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υπήρξε κακουργηματική ευθύνη, ανέφερε η γνωστή δικηγόρος που έχει καταθέσει μήνυση από το 2018 και αίτημα αναίρεσης στο βούλευμα βάσει του οποίου κρίθηκαν πλημμεληματικές οι κατηγορίες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι: “Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης – Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου Eurokinissi

Τη σκυτάλη στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη για το Μάτι πήρε η Ζωή Κωνσταντοπουλου, που είχε καταθέσει το 2018 μήνυση για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.

«Το έγκλημα στο Μάτι ακόμα ζητά την διερεύνηση του. Είναι ένα κακούργημα που κατέληξε ως πλημμέλημα ενώπιον του δικαστηρίου σας. Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα, δεν έγινε κατά λάθος ήταν έγκλημα, οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν με κακουργηματική ευθύνη αυτών που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αυτής της ευθύνης. Εκείνη την ημέρα υπήρχε πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς 4, πρόβλεψη δυτικών ανέμων. Ήταν εν γνώση όλων των υπευθύνων, κυβερνητικών κλπ και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων. Ενώ είχαμε αυτές τις ενδείξεις, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λέει ότι ξέραμε από χθες, την ημέρα εκείνη δεν ελήφθη, μέχρι να ξεσπάσει πυρκαγιά και αφού ξέσπασε, κανένα από τα μέτρα πρόβλεψης, διαφύλαξης ανθρωπίνων ζωών, σχεδιασμού ενός πλάνου εκκένωσης» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε ότι δεν κινητοποιήθηκε κανένας μηχανισμός εκείνη την ημέρα.

Δίκη για το Μάτι

eurokinissi

Δίκη για το Μάτι: “Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης αυτό που έγινε”

«Δεν ακούσαμε μια σειρήνα μου είπαν οι κάτοικοι. Δεν ακούσαμε και καμπάνα. Μια ανακοίνωση τρέξτε να σωθείτε!» ανέφερε κι έκανε λόγο στη συνέχεια για σκηνοθετημένη συνέντευξη τύπου από την κυβέρνηση.

«Εκείνη τη μέρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πήγε να βραβευτεί για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήρθε σε ελληνικό έδαφος στις έντεκα και μισή το βράδυ… Στις έξι και μισή με επτά κυκλοφόρησε η πληροφορία για πρώτο νεκρό. Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης αυτό που έγινε στο Μάτι. Όταν βγήκε το βούλευμα παραπομπής για αμέλεια που ανέτρεπε την κυριαρχική απόφαση για το κακούργημα της έκθεσης ξεσηκώθηκε όλη η κοινότητα και όλος ο κόσμος στο Μάτι φώναζε κακούργημα όχι ως σύνθημα, αλλά έχοντας βιωματική και τραυματική γνώση» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που θα συνεχίσει αύριο την κατάθεση της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ