Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: “Δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση. Ήταν ραγδαία η εξέλιξη της κατάστασης” – Έκανε λόγο για πλημμέλειες της Αστυνομίας ο πρώην υπουργός Ν. Τόσκας

Κατέθεσε ότι δεν ακολούθησαν το μοντέλο εκκένωσης των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα γιατί είναι διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και η φορά του ανέμου καθιστούσε επιτακτική τη διάσωση των παιδιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι: “Δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση. Ήταν ραγδαία η εξέλιξη της κατάστασης” – Έκανε λόγο για πλημμέλειες της Αστυνομίας ο πρώην υπουργός Ν. Τόσκας EUROKINISSI

Με ένταση συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα κατάθεσης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι, με αφορμή απάντησή του για το πότε ενημερώθηκε για νεκρούς.

«Ντροπή σας, δύο μέρες λέτε ψέματα», φώναξε ένας άνδρας από το ακροατήριο ακούγοντας το Νίκο Τόσκα να λέει πως «Στις 12 το βράδυ, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες. Έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό….πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δε μεταφέρονται ως δεδομένα»

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Τόσκα για Μάτι: «Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς»

Δικηγόρος: Τι είδατε, τι ακούσατε, όσο ήσασταν στο ΕΣΚΕ;

Ν. Τόσκας: Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όταν έφυγε ο κος Αναγνωστάκης από το ΕΣΚΕ, πήγε στο Μάτι και είδε νεκρούς, τότε το είπαμε. Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς. 

Συγγενής θύματος: Ντροπή σας! Ντροπή σας! 

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Τόσκα για Μάτι

Eurokinissi

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκκένωσης που δεν έγινε, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για εκκένωση«Δεν προτάθηκε από κανέναν και δεν συζητήθηκε. Δεν υπήρχε ο χρόνος. Ηταν ραγδαία η εξέλιξη της κατάστασης» σχολίασε και συμπλήρωσε πως δεν ακολούθησαν το μοντέλο εκκένωσης των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα γιατί είναι διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και η φορά του ανέμου καθιστούσε επιτακτική τη διάσωση των παιδιών.

Για πλημμέλειες της αστυνομίας έκανε για πρώτη φορά λόγο στην κατάθεση του ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στην καθυστέρηση διακοπής της κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος, σημειώνοντας όμως πως «δε μπορούσαν να κόψουν τους οδηγούς που εναγωνίως ήθελαν να περάσουν στο Μάτι να δουν στα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ