Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική σύγκρουση με τη Βενεζουέλα

Δηλώσεις στο NBC News για το ενδεχόμενο πολέμου, κατηγορίες κατά Μαδούρο και αυστηροποίηση του ναυτικού αποκλεισμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική σύγκρουση με τη Βενεζουέλα EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολέμου εναντίον της Βενεζουέλας, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, την ώρα που η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς το Καράκας, επιβάλλοντας ναυτικό αποκλεισμό.

«Όχι, δεν το αποκλείω», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, σε τηλεφωνική συνέντευξη που ηχογραφήθηκε χθες, Πέμπτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο —ένα από τα «μαύρα πρόβατα» των ΗΠΑ— ότι βρίσκεται επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορία που ο ίδιος ο Μαδούρο διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Ο Νικολάς Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω (…) Το ξέρει καλύτερα από τον καθένα», ανέφερε ο Τραμπ, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει αν στόχος του είναι η ανατροπή του Βενεζουελάνου προέδρου.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον «πλήρη αποκλεισμό» δεξαμενόπλοιων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις και τα οποία πλησιάζουν ή αποπλέουν από τη Βενεζουέλα. Στη συνέντευξη επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων, μετά από εκείνη της περασμένης εβδομάδας πλοίου που μετέφερε βαρέλια βενεζουελάνικου πετρελαίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ