Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Τράπεζα Θεμάτων: Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις επιθέσεις από χάκερς

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τράπεζα Θεμάτων: Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις επιθέσεις από χάκερς eurokinissi

Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Τράπεζα Θεμάτων

Eurokinissi

Τράπεζα Θεμάτων: Σε εξέλιξη οι έρευνες

Όπως έγραψε το dikastiko.grσε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμοδίων αρχών και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα, που οδήγησαν να καταρρεύσει η Τράπεζα Θεμάτων στο πλαίσιο των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια, ενώ ήδη για το θέμα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε σε παραγγελία για να διαπιστωθούν τα αίτια και να εντοπιστούν οι δράστες.

Όπως πάντως τονίζουν οι αρμόδιες Αρχές δεν τίθεται θέμα για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις. «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων. Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων» αναφέρει κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως υπήρξαν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες βάσει των οποίων έγινε η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων από τους χάκερς μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπλοκάροντας τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ