Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Τρεις στη φυλακή για την υπόθεση Siemens – Οι υπόλοιποι ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις στη φυλακή για την υπόθεση Siemens – Οι υπόλοιποι ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους

Στη φυλακή οδηγούνται τελικά, 14 χρόνια μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών για την υπόθεση των “μαύρων” ταμείων της Siemens, τρείς εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για το πρώην στέλεχος της μητρικής και ελληνικής Siemens Πρόδρομο Μαυρίδη, τον πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη και τη σύζυγο του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Επίσης, το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση στους στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, στον καταζητούμενο Χρήστο Καραβέλα και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ. Ωστόσο οι δυο πρώτοι έχουν διαφύγει από τη χώρα ενώ καταζητούμενα είναι και τα δυο τραπεζικά στελέχη Λυγινός και Όσβαλντ.

Για τους Γερμανούς πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε το ίδιο και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ