Τρεις συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες στο Λασίθι
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν αποσπάσει 41.300 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στο Λασίθι, οι δράστες των οποίων είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό το ποσό των 41.300 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.
Μετά από έρευνα και την προανάκριση των αστυνομικών συνελήφθη ένα άτομο και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα, κατηγορούμενοι για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 27.05 έως 06.06 άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με απροσδιόριστο αριθμό ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, προφασιζόμενοι την ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου ζητώντας για αυτό διάφορα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.
Σε τρεις περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν από τρία άτομα 41.300 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.
Ταυτοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως το μέσο με το οποίο οι άγνωστοι δράστες μετακινούνταν προκειμένου να παραλάβουν τα χρηματικά ποσά από τους ηλικιωμένους. Το όχημα εντοπίστηκε, κατασχέθηκε και συνελήφθη ο οδηγός.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Νικολάου.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr